zamek volantu

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
cmelak

zamek volantu

Příspěvek od cmelak » 18. 12. 2007 20:11

nazdarek bavoraci, tak jsem tu opet s dalsim problemem:( nevim proc ale z niceho nic mi nejdrive nesel otocit klicek ve spinaci skrince abych vubec mohl nastartovat (byl zamcenej volant) at s tim delam co chci tak se to neotoci a volant porad zamknutej, pak jsem pouzil z nastvanosti slusnejc receno silu a konecne to otocil a nastartoval, uz jsem myslel ze ani neodjedu kvuli tomu ze mi nejde otocit klicek:):) no a ted ho zase nemuzu vyndat! nejde to te vodorovne polohy abych ho mohl vystrcit ven proste to mam ted tam jako kdyby tam ten klic k tem stavitkam byl privarenej ci co. mam podezreni na neco okolo zamku volantu pac to obcas fungovalo a obcas ne kdyz jsem mel klicek jeste venku a ted se to tam seklo asi uplne, kdyby nahodou nekdo sel kolem myho auta a rozbil okynko tak si s tim v klidu odjede:( doufam ze nedelam chybu ze to takhle rikam do eteru:):) tak mi pls poradte nebo nemate s touto problematikou nekdo nejake zkusenosti? diky moc za napady a rady!!

ALA E30
člen E30.cz

Příspěvek od ALA E30 » 18. 12. 2007 21:50

Asi ti moc neporadim,ale stalo se mi uplně to samý.Po troše přemlouvání,nadávání a zápolení si dala skřínka říct ale pak zas nešel ven klíček.Druhý den jsem ho nějak vyndal,do skřínky nastříkal tekutou vazelínu a už přes rok mam pokoj.Možná štěstí.
90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)

VELMEN

Příspěvek od VELMEN » 20. 12. 2007 10:41

Vole stalo se mi to samý a vyváděl jsem tak,že jsem málem zlomil ten klíč, občas se mi stane, když odemykám volant,že se to sekne tak tlačím na klíček a snažím se kroutit volantem na obě strany a pak si to nechá v jedné z těh poloh říct..takže rozdělat a napatlat tam všechno vazelínou říkaš?

MIREC

Příspěvek od MIREC » 05. 01. 2008 21:29

ak sundas ten kryt zamku nedestruktivne a vyndas vlozku,je tam takovej plast ktery dela to ze kdyz otocis klickem tak sa ti odomkne volant,po vypnuti klicku volant ostava odemcenej a zamkne se az po vytahnuti klicku,u mne byl ten plastovej kousek zlomenej,ted mi volant funguje tak ze se volant zamkne hned jak vypnu motor :?
VELMEN píše:Vole stalo se mi to samý a vyváděl jsem tak,že jsem málem zlomil ten klíč, občas se mi stane, když odemykám volant,že se to sekne tak tlačím na klíček a snažím se kroutit volantem na obě strany a pak si to nechá v jedné z těh poloh říct..takže rozdělat a napatlat tam všechno vazelínou říkaš?
M.I.R.E.C. : Maximálně Inteligentní Rychlý Efektivní Cizinec

Gangsta

Příspěvek od Gangsta » 06. 01. 2008 14:42

Hlavne si undrebikere oddelej z podpisu fotku tvyho auta, protoze takhle s tim popiskem to auto vylozene nabizis zlodejickum... :wink:

Z toho obrazku totiz neni problem precist spz... :wink:
Obrázek

cmelak

Příspěvek od cmelak » 06. 01. 2008 17:07

Gangsta píše:Hlavne si undrebikere oddelej z podpisu fotku tvyho auta, protoze takhle s tim popiskem to auto vylozene nabizis zlodejickum... :wink:

Z toho obrazku totiz neni problem precist spz... :wink:
neboj dal jsme ji tam az potom co se to spravilo:) nastesti samo:)

Odpovědět