TECIE VODA ....

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
jany

TECIE VODA ....

Příspěvek od jany » 18. 12. 2007 12:03

Ahojky,
mam M41 318TDS.

Obrázek

A nahodou som zistil, ze mi kapka z niekadial voda z chladenia.....

Prosim pozrite si pozorne obrazky, ktore sa mi exclusivne podarili nafotit nejak rukou dole pri motore:

FAKTA:
1. Minulu zimu som v servise BMW dal vymenit vodnu pumpu.
2. Minula zima ok, leto ok.
3. Teraz v zime mi prestalo kurit.
4. Otvorim nadobku na nalievanie vody - je prazdna.
5. Dolejem vodu 2l nadobka je ok, v polke.
6. Kuri ok.
7. Ale som nahodou zistil na zemi vodu.

ZAVER:
1. Kedze chybalo 2l vody, pri celkovom obsahu vody v chladeni cca 6,5l mi vychadza ze v systeme ostalo v ok stave 4,5l vody, tzn. chladenie bolo ok, teplomer stale v strede, ale nekurilo ok. (skoro vobec)
2. Tzn. ze voda vytiekla niekde vo vyssiom bode chladiacej sustavy, nie naspodku. Pretoze keby bola diera niekde na spodku, tak za 1 rok (co som nedolieval) by urcite vytieklo vsetko.

Takze teraz prosim mrknite na tie obrazky:

Zo spodu to vyzera takto:
Obrázek

Co je to tam za srubu v tom cervenom kruzku ? Pozna to niekto ?
Ale pozor, podla mna to nieje miesto uniku, uz som to pisal hore, a tiez je mokre este nad remenicou hore:
Obrázek

Tzn., ze to vyzera ze to kape niekde z hora. Ale som presiel vsetky hadice a remenice su z hora ok. Nic mokre.

Neviem skade to kape.
Podla mna dakde asi z hora okolo trubiek/hadice nad tym miestom nad remenicou co je tam to mokre. Neviete niekto kde by to miesto uniku mohlo byt ?

Este nejake foto:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Mrknite na tu fotku tu dole,
zdasa mi ze ta sponopaska na hadici je poriadne daleko od kovoveho natrubku - aspon podla ETK.....

Obrázek

Ako to mate u seba ?

No a ked to neni dobre stiahnutie, tak to moze kapat tamat ....

Dik za vsetky typy a rady.

Jany

Rudolf
Kontaktovat uživatele:

Re: TECIE VODA ....

Příspěvek od Rudolf » 23. 12. 2007 07:33

vyndej hadičku co je mezi chladičem a expanzní nádobkou. to co vede od chladiče zaslep nějakým vhodným šroubem a na expanzní nádobku nasaď podobnou hadici. tou celý systém natlakuj asi na 1 atm/10MPa/1bar. tlakuj to opatrně ať to nepřefoukneš. pokud to nebudeš moci změřit, tak jak ti začnou tvrdnout hadice tak by tlak měl stačit. max tlak co by to mělo udržet je zespodu na víčku, ale není třeba takový tlak. pokud to někde teče tak to asi okamžitě najdeš.
Rudolf

Odpovědět