Výměna těsnící sady v servořízení

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Melisek^076

Výměna těsnící sady v servořízení

Příspěvek od Melisek^076 » 30. 03. 2004 20:02

Mám otázku, protože mi vyteklo servo, resp. olej z řízení, chystám se vyměnit těsnící sadu. Kdo už to dělal, zkuste prosím poradit. Zajímá mne i cena za sadu gufer, i náročnost práce a nářadí, které je potřeba. Dočetl jsem se, že už to dělal např. Jirka_325 a určitě i pár dalších lidí, tak bych byl rád za každou zkušenost. Čerpadlo mám v pořádku, zajímá mne hlavně hřeben, díky.

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 30. 03. 2004 20:11

Nevím jak na E30, ale na E36 stojí sada 2200 kč originál ve dvou balení.
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Melisek^076

Příspěvek od Melisek^076 » 03. 04. 2004 18:55

Čekal jsem něco podobného, ale určitě se to vyplatí proti koupi jiného starého serva. A s výměnou nikdo nevíííí?

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 05. 04. 2004 06:58

Melisek_076 píše:Čekal jsem něco podobného, ale určitě se to vyplatí proti koupi jiného starého serva. A s výměnou nikdo nevíííí?
Pokud nemá vůli na hřebenu a není jinak mechanicky poškozený tak se to vyplatí, jinak to nemá smysl. Výměna není zase až tak moc složitá.
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 06. 04. 2004 22:11

Koukam ze jsem rozjel eru pretesnovani rizeni :lol: 8)
Asi tak jak rek Hanis, cena kolem dvojky plus minus autobus, abys neletel zbytecne pro dily dvakrat tak rovnou kup o-krouzky pod hadice a pojistny krouzky na tycky rizeni. Jinak k ty sade prodavaj este neco co se jmenuje SET MOUNTING PARTS - coz nikdo nevi co je, v autecu mi tvrdili po telefonu ze nejaky pasky - nemam sajnu jaky mysleli, ale brzo to budu vedet. Ja sadu nekupoval v autecu, pac se da sehnat i levnejs.
Z tvejch prispevku jinde jsem vydedukoval, ze jsi asi automechanik, takze nevim co ti mam napsat, abych te nepoucoval o vecech, ktery asi vis. Vystacis s beznym naradim, kleste na seegerovky, pripadne si ulehcis praci, kdyz si udelas pripravky na zalisovani asi nejvetsiho voseru - simeringu z jedny strany u hrebenu - dost utopenej. A pak mozna na silonovy krouzky tom valecku s prepustakama. Zkratka chirurgie, pevny nervy, cit, neozvejkat, nevytahat krouzky, aby to melo nakej smysl ze jsou novy a z lenosti k tomu nepoustet kreteny, ktery ti to zkurvej (osobni zkusenost) ale to ti snad nehrozi, kdyz to chces asi delat sam. Jinak me takhle z hlavy nic konkretniho nenapada...

Odpovědět