Škrouchání u nebo v převodovce + zvuk
Škrouchání u nebo v převodovce + zvuk
Nazdárek kucii, mam docela zavaznej problem na mym bavku a musim na nej porad myslet - je to asi den co mi zacalo jakoby skrouchat pod autem kdyz mam nastartovany motor bez zarazeni ale kdyz seslapnu spojku na podlahu a porad ji drzim tak to uplne prestane ale az ji pustim tak je to to same:( napada me olej v prevodovce? nebo spatna spojka? nebo neco mezi kardanem a motorem? nevim poradte prosim:(
Přidávám zvuk se sešlápnutou spojkou a bez ní natočený mobilem ve formátu amr (quicktime)
http://uloz.to/83011/BMW.amr
Přidávám zvuk se sešlápnutou spojkou a bez ní natočený mobilem ve formátu amr (quicktime)
http://uloz.to/83011/BMW.amr
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
urcite to zde najdes, nejmene 10xUnderbiker píše:kurna ze ja ho vul uz nevymenil v lete:( tak to bych potreboval vedet tedka jakej typ oleje koupit, kolik ho tam nalejt, a kudy se nalejva:)euromen píše:měl sem podobnej zvuk z převodovky teda o hooodně slabší a novej olej do převodovky ho utišilo..
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
ja vim ze by bylo nejlepsi hledat ale kdyz uz jsem po 15 minutach hledani zjistil ze kdyz napisu do vyhledavace prevodovy olej tak mi to nic moc nenajde, spis nic nez moc, tak jsem si rekl ze bychom mohl pozadat o radu kvalifikovane odborniky aby mi s tim pichly, tak jestli bys byl te lasky a napsal mi prosim jakej typ oleje mam nalit do prevodovky (motor 1.8, M40) diky mocMax-Max píše:urcite to zde najdes, nejmene 10xUnderbiker píše:kurna ze ja ho vul uz nevymenil v lete:( tak to bych potreboval vedet tedka jakej typ oleje koupit, kolik ho tam nalejt, a kudy se nalejva:)euromen píše:měl sem podobnej zvuk z převodovky teda o hooodně slabší a novej olej do převodovky ho utišilo..

- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
prevodovka-olej-t45632,highlight,olej+prevodovky.html
jaky-presny-typ-oleje-do-prevodovky-t39 ... dovky.html
kudy-olej-do-rychlostky-t35583,highligh ... dovky.html
olej-do-prevodovky-a-diferaku-t31526,hi ... dovky.html
olej-do-prevodovky-t25022,highlight,ole ... dovky.html
a neni to vsechno
v hledani zaskrtni "hledat vsechny slova" treba to pomuze 
jaky-presny-typ-oleje-do-prevodovky-t39 ... dovky.html
kudy-olej-do-rychlostky-t35583,highligh ... dovky.html
olej-do-prevodovky-a-diferaku-t31526,hi ... dovky.html
olej-do-prevodovky-t25022,highlight,ole ... dovky.html
a neni to vsechno

No hlavne, aby tomu ten olej jeste pomohl. Navic bych to jeste tipnul na lozisko v prevodovce, protoze kdyz je spojka vyslapnuta tak fyzicky odpojis motor od prevodovky a vse v prevodovce se prestane pohybovat. Kdezto v opacnem pripade se Ti v prevodovce otaci vstupni hridel. A ten samozrejme musi byt v necem ulozen...
Drzim palce
Drzim palce
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Me to taky pripada jako by nejaky lozisko, jako by tam drhlo neco co se otaci (kulicky) nebo neco takovyho ale nevim jestli jsem schopen vymenit si lozisko prevodovky na koleniVasa píše:No hlavne, aby tomu ten olej jeste pomohl. Navic bych to jeste tipnul na lozisko v prevodovce, protoze kdyz je spojka vyslapnuta tak fyzicky odpojis motor od prevodovky a vse v prevodovce se prestane pohybovat. Kdezto v opacnem pripade se Ti v prevodovce otaci vstupni hridel. A ten samozrejme musi byt v necem ulozen...
Drzim palce

Může to dělat taky setrvák
Týká se to hlavě dvoudílných setrváků
(přesný název jsem zapomněl) Naše e34ka 3,5 to dělá taky je to slyšet hooodně skoro jak vylágrovanej motor 
Koupil jsem jinou převodovku 6 000,-a dozvěděl jsem se že to může dělat setrvák
Tak jsem ho pro jistotu sehnal taky
Ted se jen donutit to vyměnit 

Koupil jsem jinou převodovku 6 000,-a dozvěděl jsem se že to může dělat setrvák

Tak jsem ho pro jistotu sehnal taky

To je jen teoriehonzaque píše:jak uz nekdo psal predtim, kdyz zmacknes spojku, tak to prestane. to znamena, ze se odpoji prevodovka od motoru a ta se zastavi. z toho vyplyva, ze to nemuze bejt ani setrvak ani spojkovy lozisko.

Já jsem taky tímhle argumentoval

Na mém bývalém motoru m20 jsem mněl stejní problém,vyměnil jsem absolutně všechno spojkové ložisko i převodovku a dělalo to stejně

A dělá to jen na volnoběh

to je nesmysl...kdyz to lizisko zatizis seslapnutim spojky je vymezena jeho vule pri jeho behu, proto ztichne, lozisko to bejt tedy klidne muze aspon co se tyce projevu pri reakci na pedal, ovsem lozisko spise huci...jeho ton je jednolitejsi nes chrasteni skrundani, to co popisuje je spis lozisko hlavni hridele v prevodovce, to co je slyset asi u 75ti procent E30, olejem to urcite nespravishonzaque píše:jak uz nekdo psal predtim, kdyz zmacknes spojku, tak to prestane. to znamena, ze se odpoji prevodovka od motoru a ta se zastavi. z toho vyplyva, ze to nemuze bejt ani setrvak ani spojkovy lozisko.
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
a fakt to nema cenu kupovat to lozisko hlavni hridele v prevodovce za tech 1700,-?? me to docela stve pac to vypada jak nejakej pekac, nekurvy se tim nic dalsiho? ja bych to lozisko tam sefnul klidne novy aby to prestalo ale nevim kde ho sehnat:(adam320 píše:to je nesmysl...kdyz to lizisko zatizis seslapnutim spojky je vymezena jeho vule pri jeho behu, proto ztichne, lozisko to bejt tedy klidne muze aspon co se tyce projevu pri reakci na pedal, ovsem lozisko spise huci...jeho ton je jednolitejsi nes chrasteni skrundani, to co popisuje je spis lozisko hlavni hridele v prevodovce, to co je slyset asi u 75ti procent E30, olejem to urcite nespravishonzaque píše:jak uz nekdo psal predtim, kdyz zmacknes spojku, tak to prestane. to znamena, ze se odpoji prevodovka od motoru a ta se zastavi. z toho vyplyva, ze to nemuze bejt ani setrvak ani spojkovy lozisko.
na to ser, to tu prevodovku budes muset rozebrat, pretresnit pak a das si asi desnou robotu, to jako ja sam ani ti nepovim, ve skrini jsem se nikdy nevrtal tak abych ji pak musel skladat
kazdopadne kdyz ji sundas tak to poznas a odhalis stoprocentne:
budto to bude videt i slyset na lozisku spojky, tedy prvni varianta nebo si na vyndany skrini zatocis a zaskubes do stran mrkvi, to ti bude hned jasny, to chrasteni je poznat na vyndany prevodovce jak tim smamy spomalenym zvukem tak doprovazenou vuli ty hridele, ale jak psali kluci radsi ji vymen za jinou v pripad ze to bude ona

kazdopadne kdyz ji sundas tak to poznas a odhalis stoprocentne:
budto to bude videt i slyset na lozisku spojky, tedy prvni varianta nebo si na vyndany skrini zatocis a zaskubes do stran mrkvi, to ti bude hned jasny, to chrasteni je poznat na vyndany prevodovce jak tim smamy spomalenym zvukem tak doprovazenou vuli ty hridele, ale jak psali kluci radsi ji vymen za jinou v pripad ze to bude ona
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni