Co Vy na to?

Tiez 10W40 ale Shell Helix PlusJirka325 píše:Kdyz uz tu mame tu diskusi o olejich, jaky oleje lejete do svejch bawcu ? Ja ten samej co Francis, daval jsem ho i do predchozi E30 a v pohode. Pouzival jsem driv Texaco, coz je snad americkej olej, stejne jako Pennzoil a nikde tam nebylo napsano, ze by byl na nejak kratkou dobu.
Lejete nekdo do bawce plnou syntetiku ? Ja zatim vzdycky daval 10W40 polosyntak, tak premejslim, jestli zustat, nebo zkouset neco lepsiho.
Já taky Shell 10W40Jirka325 píše:Kdyz uz tu mame tu diskusi o olejich, jaky oleje lejete do svejch bawcu ? Ja ten samej co Francis, daval jsem ho i do predchozi E30 a v pohode. Pouzival jsem driv Texaco, coz je snad americkej olej, stejne jako Pennzoil a nikde tam nebylo napsano, ze by byl na nejak kratkou dobu.
Lejete nekdo do bawce plnou syntetiku ? Ja zatim vzdycky daval 10W40 polosyntak, tak premejslim, jestli zustat, nebo zkouset neco lepsiho.
Jj, tohle všechno vímBaVomil píše:f americe je volej levnější jak lahvová voda, taxe mění často.
minerální (olej) se dá koupit 0,9 litru za 69 centlů na akci.
voleje na celém světě nesou označení quality od API jako SJ SK atd
a viskozity v SAE škále jako 10W40.
api = american petroleum institute
sae = society of automotive engineers = americká organizace
Já jsem tam teď na zimu hréknul 5w-40 Castrol Magnatec.Jirka325 píše: Lejete nekdo do bawce plnou syntetiku ? Ja zatim vzdycky daval 10W40 polosyntak, tak premejslim, jestli zustat, nebo zkouset neco lepsiho.
Za kolik že ten Shell Helix Plus 10W-40 kupuješ?Ace píše:
Já taky Shell 10W40Záleží na tom, jak s tím aute jezdíš. Musíš vzít v potaz častý starty, studený klima apod. Potom se olej mění dřív než po obvyklých 10km. Jestli tam leješ 10W40 tak zaponeň na plnou syntetiku - rozpustily by se ti i kladné úsady v motoru. M20 stejně není konstrukčně stavěný na řidší olej jak 10W40. Myslím, že má dop. 15W40, ale nejsem si jistej.
Jo, tak to je přesně to, co jsem měl namysliZoby píše:já jsem zase slyšel názor od maníka co dělá s olejema, že ty americký oleje jsou nějak agresivnější (že cosi obsahují snad více síry) a že to poškozuje u evropských aut gufera a pak netěsní.
ale mluvil přesně o amerických olejích určených pro americký trh. Americké oleje určené pro evropský trh jsou ok.
jinak já do peugeota liju shell 10w-40
Ace píše:Jj, tohle všechno vímŠlo mi o to, že jsem někde na netu četl diskusi nějakýho profesora a ten tam nedop. US oleje do našich aut. Tak mně to zblblo