prasklé svody 318i
prasklé svody 318i
mám prasklý výfukový svody a to tak že dost!
přemýšlím jestli to má cenu to vařit nebo rovnou jiný??

Zavarit, to je celkem normalni, ze svody prasknou. Jsou to vetsinou unavove lomy, typicky tesne za prirubou nebo ve svaru priruby - ono to tam dost vibruje. Takze zavarit a mas na dost dlouho zase vystarano, nez se to unavi nekde jinde.
Pri zavareni doporucuju zachovat vnitrni prurez vyfuku, takze bud varit zvenku (prirubu), nebo zevnitr a svary obrousit.
Pri zavareni doporucuju zachovat vnitrni prurez vyfuku, takze bud varit zvenku (prirubu), nebo zevnitr a svary obrousit.
abych pravdu řek tak ani nevim jak bych to vařil zevnitř...Boban píše:Zavarit, to je celkem normalni, ze svody prasknou. Jsou to vetsinou unavove lomy, typicky tesne za prirubou nebo ve svaru priruby - ono to tam dost vibruje. Takze zavarit a mas na dost dlouho zase vystarano, nez se to unavi nekde jinde.

kdyby jsi cetl poradne tak vis co by jsi varil zevnitrLogo píše:abych pravdu řek tak ani nevim jak bych to vařil zevnitř...Boban píše:Zavarit, to je celkem normalni, ze svody prasknou. Jsou to vetsinou unavove lomy, typicky tesne za prirubou nebo ve svaru priruby - ono to tam dost vibruje. Takze zavarit a mas na dost dlouho zase vystarano, nez se to unavi nekde jinde.
Pri zavareni doporucuju zachovat vnitrni prurez vyfuku, takze bud varit zvenku (prirubu), nebo zevnitr a svary obrousit.ale díky za rady!

Prasklý svodový potrubí jsem řešil taky.
Už bylo jednou zavařovaný a ruplo znovu. Několik svářečů mi řeklo, že to sice opravit jde, ale velmi často to praskne znovu vedle původního svaru - záleží, v kterým místě trhlina je, kudy probíhá odlitkem a jakou má hloubku.
Po zavaření se musí nechat dlouho pomalu vychládat (nejlíp prej v popelu/strusce).
Koupil jsem jiný na vrakovišti (cca 500,-), bylo to nejjednoduší.
Už bylo jednou zavařovaný a ruplo znovu. Několik svářečů mi řeklo, že to sice opravit jde, ale velmi často to praskne znovu vedle původního svaru - záleží, v kterým místě trhlina je, kudy probíhá odlitkem a jakou má hloubku.
Po zavaření se musí nechat dlouho pomalu vychládat (nejlíp prej v popelu/strusce).
Koupil jsem jiný na vrakovišti (cca 500,-), bylo to nejjednoduší.
věř tomu že to stejnak praskne,
zkoušel jsem to nejdnou a nejenom já, jednak bys to musel vařit ve chvíli kdy ty svody budou rozehřátý aspon na 600 stupňů a po zavaření bys tu teplotu musel udržet dál a pomalu ubírat aby se ten materiál nezačal smrštovat nepřiměřeně tomu sváru....
ikdyž se ti to podaří tak přes zimu to stejnak pukne, ten svár tomu bude překážet
zkoušel jsem to nejdnou a nejenom já, jednak bys to musel vařit ve chvíli kdy ty svody budou rozehřátý aspon na 600 stupňů a po zavaření bys tu teplotu musel udržet dál a pomalu ubírat aby se ten materiál nezačal smrštovat nepřiměřeně tomu sváru....
ikdyž se ti to podaří tak přes zimu to stejnak pukne, ten svár tomu bude překážet
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni