Ivo píše:kdo. píše:Ivo píše:Mě takhle bouchal zadní silenblok na nápravě
mě to dělá i po výměně + tlumiče a uložení
No zajímavé a co tě tedz ještě napádá jako důvod???
zadní silentblok myslíš asi ten na nápravnici?? Sem nad tím včera dumal: mně to dělalo, nechal jsem vyměnit SB na nápravnici (až tehdy tam šel zadní stabilizátor - takže ten to nebyl), zlepšilo se to, ale teď je to zase výraznější - prostě stačí menší rozkmitání kola na muldách. Výměna tlumičů a horního uložení - beze změny. Napadá mě, jak včera psal mpsdesign ten SB na diferu, ale...ten snad jen drží reakci diferu a náprava na něm nevisí, na druhou stranu váha diferu by při rozkmitání na hupech a měkkém SB diferu mohla rozhoupat i nápravnici a ta někde u svých SB zabouchá do karoserie. Ale proč jen vpravo? Navíc by na SB diferu mohlo být vidět , že se taky mrská až do karoserie, prostě nějaké otlučení u uložební. Nevím, nekoukal jsem. Pokud máš možnost pod to vlízt, podívej se. teoreticky by to mohlo nastat: nové SB na nápravnici byly pevné a nedělalo to tolik, časem změkly a vrátilo se to. Pokud by to dělaly pouzdra na ramenu, tak by ten zvuk nebyl tak výraznej, tohle jde přímo do kastle, pod sedačkou vpravo. Aspoň to tak zní.