Touring - zadní náprava - štelování tuhosti tlumičů
Touring - zadní náprava - štelování tuhosti tlumičů
Jak to funguje? V místě pro rezervu mám jakési bazmek, od kterého vedou trubičky k zadním tlumičům...
Je možno pomocí tohoto zařízení nějak ovlivňovat tuhost tlumičů? Popřípadě k čemu tomuto zařízení slouží? Předpokládám že k ovlivňování té tuhosti při naloženém/vyloženém autě... ale jak se to nastavuje?
Je možno pomocí tohoto zařízení nějak ovlivňovat tuhost tlumičů? Popřípadě k čemu tomuto zařízení slouží? Předpokládám že k ovlivňování té tuhosti při naloženém/vyloženém autě... ale jak se to nastavuje?
je to nivo. nic se s tím nedělá a pouze se čeká až se to posere. potom je to hodně drahý. většinou se to řeší výměnou za normální tlumiče. ten tlumič co tam máš vlastně není tlumič, to tlumení se odehrává přes ty koule. pokud se bude zdát, že je to tvrdý a že to netlumí tak jsou v prdeli koule. jo a leje se tam pouze zelená, pentosin, tuším chf11 a je to spojený se servem.qWasyl píše:Takže když mám nastartovanej motor, auto má někde nějaký čidlo podle kterýho pozná, jestli stojí rovně a pak se podle potřeby doplňuje olej do tlumičů tlakem ze spešl serva? vše samo bezobslužně?
Rudolf
http://www.autobarn.net/ch252-0008.htmlRudolf píše:je to nivo. nic se s tím nedělá a pouze se čeká až se to posere. potom je to hodně drahý. většinou se to řeší výměnou za normální tlumiče. ten tlumič co tam máš vlastně není tlumič, to tlumení se odehrává přes ty koule. pokud se bude zdát, že je to tvrdý a že to netlumí tak jsou v prdeli koule. jo a leje se tam pouze zelená, pentosin, tuším chf11 a je to spojený se servem.qWasyl píše:Takže když mám nastartovanej motor, auto má někde nějaký čidlo podle kterýho pozná, jestli stojí rovně a pak se podle potřeby doplňuje olej do tlumičů tlakem ze spešl serva? vše samo bezobslužně?
Rudolf
v bmw jsem za litr platil tusim do 300kc ...Rudolf píše:http://www.autobarn.net/ch252-0008.html
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
- Radek_750iA
A co se muze posrat, kdyz jsem je smichal? Pac "odbornik" v BMW mi tvrdil, ze jsou normalne misitelné...Fugo píše:...olej pentosin a podle rv. buď 7.1 nebo 11 (mělo by to být napsané na víčku nádobky) nejsou mísitelné...
205GTi, 318i, 323i, 325i, 730iA, 750iA, 325iC, R5 ALPINE, 324td, 520i,320i/2,5, 520i, 735iAl, & 750iA, 318i,525iAT,525TDS e39,528iT e39,535iA e39,735iA e38 FL,335iC M-Tech II,735i e65,M5 e34 91,e30 325i M-Tech I,T4VR6,A6 3.0TDi --> 850Ci & 535d
co se může posrat to netuším, ale že se nemají míchat je napsano jak v Bentley tak na těch plechovkách a na www.7-er.com je dokonce někde i vyjádření Pentosin Werke tedy přímo výrobce a je tam taky napsáno že se nemají míchat.
Trošku tady rozvířím vody Smile
Mám 324TD Touring a také mám nivo. Řešil tedy někdo repas, sháněl někdo nové tlumiče a za kolik a kde, máte někdo zkušenosti s výměnou? Co vše tedy obnáší výměna nivo tlumičů? Má tedy někdo osobní zkušenosti s výměnou nivo tlumičů, a to tak, aby ta funkce byla zachována?
Díkec!
Mám 324TD Touring a také mám nivo. Řešil tedy někdo repas, sháněl někdo nové tlumiče a za kolik a kde, máte někdo zkušenosti s výměnou? Co vše tedy obnáší výměna nivo tlumičů? Má tedy někdo osobní zkušenosti s výměnou nivo tlumičů, a to tak, aby ta funkce byla zachována?
Díkec!
Tatra 603, Tatra 613, Škoda Spartak, Škoda 110R, Škoda Rapid, Škoda MB1000, Volha 21, Stadion S11, ČZ 125T, Trabant 601, Ford F-350 (SOLD)
BMW E30 324TD, Peugeot 607, Chrysler Grand Voyager 2.5CRDi, Harley-Davidson 1200C Sportster (SOLD)
BMW E30 324TD, Peugeot 607, Chrysler Grand Voyager 2.5CRDi, Harley-Davidson 1200C Sportster (SOLD)
Udržet funkční nivo na e34 je docela opruz a to je na to docela dost dilu. V pripade e30 me to trosku desi. Ale jinak to neni zadna veda, az nebudu psat z mobilu tak napisu neco vic.
E34 525iT. ale je to nekonecnej pribeh. sekery koupeny, hura na renovaci, opraveno, jde se lakovat. M50B30TU stroker v pozvolné výrobě...