Netopí a netopí.
Netopí a netopí.
Zdar chlapi, mam 318 touring M40. Teploměr v autě mi ukazuje jen kolem první čárky. Auto netopí, jen když otáčky klesnou k volnoběhu tak topí chvilku. Termostat jsem měl venku, je o.k. odvzdušňoval jsem a nic. Díky. Kdo poradí má u mne pívo 

Re: Netopí a netopí.
Pokud ti teplota motoru nevyleze víš, než říkáš, tak pokud nebudeme uvažovat prasklé těsnění pod hlavou, nebo hlavu, což zavzdušňuje systém, ale to bys asi poznal (tvrdé hadice a voda se při otevření zátky a přidání plynu žene ven), tak ten termostat není v pořádku. Vyndej ho znova a zkus ho "uvařit". Musí nejen otevírat, ale po vyndání z vody i úplně zavírat. Stačí malá skulina, např. nedosednutí talířku do příruby a už to pouští přes chladič. Zjistíš to taky, když těsně po začátku jízdy je hadice z chladiče do motoru (ta spodní) teplá. Znamená to, že termostat to pouští, hadice by měla až do úplného ohřátí motoru, kdy teprve otevírá termostat okruh přes chladič zůstat studená.Patrik píše:Zdar chlapi, mam 318 touring M40. Teploměr v autě mi ukazuje jen kolem první čárky. Auto netopí, jen když otáčky klesnou k volnoběhu tak topí chvilku. Termostat jsem měl venku, je o.k. odvzdušňoval jsem a nic. Díky. Kdo poradí má u mne pívo
Re: A mám to.
Kde se dá koupit novej termostat za takoou cenu?, já byl jen v Autecu a cena na 324D byla 1.050,-, což je jinde. Předpokládám, že rozdíly v termostatech nejsou tak velký, jako cenový rozdíl.Patrik píše:Tak ogaři mam to. Nakonec jsem koupil za 415,- kč nový a ručička ve středu jak přikovaná. Ono i tá zkouška na plotně není vždy ta pravá
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Já si v létě koupil termostat Gates za necelých 500 Kč a je na ... půjdu ho reklamovat. Teď mám objednaný Wahler, který dává fabrika v prvovýrobě, za 620 Kč, tak uvidíme.kdo. píše:... Předpokládám, že rozdíly v termostatech nejsou tak velký, jako cenový rozdíl...
Je tady pamětník polských voskových termostatů prodáváných před 15-20 lety? Tam bylo umění narazit na dobrý, 90% nebo víc byly zmetky
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Jo.Francis píše:Já si v létě koupil termostat Gates za necelých 500 Kč a je na ... půjdu ho reklamovat. Teď mám objednaný Wahler, který dává fabrika v prvovýrobě, za 620 Kč, tak uvidíme.kdo. píše:... Předpokládám, že rozdíly v termostatech nejsou tak velký, jako cenový rozdíl...
Je tady pamětník polských voskových termostatů prodáváných před 15-20 lety? Tam bylo umění narazit na dobrý, 90% nebo víc byly zmetky
2 LATA GWARANCIJI