Pro upřesnění, antena je Hirschmann F 364, serie: 11 6 10, BMW 1 376 007.Luboš píše:Jednou jsem to měl rozdělané a zlobily mě koncové kontakty a podruhé byla přetržená silonová struna uvnitř teleskopu. Tvůj problém bych viděl v tom koncáku.
Upřesnění typu antény je v předešlém příspěvku. Pokud tobě nefunguje, dá se předpokládat, že to bude taky něco v ovládání motoru, tedy pokud tam není nějaká mechanická závada. Jestli jo, tak by mohl být v pořádku ten ovladací tišťák. Pokud budeš chtít, podívej se, ale pokud nenajdeš nic vysloveně ulomenýho.... tak asi bude pryč.Lukashe píše:Mám to taky na autě a normálně nevyjede, normálně nezajede a po myčce nemám ani prut![]()
. Když jsem auto koupil, už to nešlo, ale nevim proč. Možná to je jen prkotina a ty střeva co zloběj tebe by možná šli, nevím. Mohl bych to zkusit vymontovat a uvidět, kdybys měl zájem, mohlo by to být tvoje
![]()
Nevím teda v jakým to je sdtavu a jestli to je origoš ???
Zkus ji při vysouvání pomoct s citem rukou, možná jsou ty prvky ohnuté a drhnou v sobě, to cvakání je od vysouvacích kol, kde je mezi nimi taková skrutná pružina, jako pojistka, která povolí kolo na šneku, proti kolu s duší teleskopu, aby se nevylámaly zuby a značí to, že se posuv ztížil, nebo zastavil. pokud se ti podaří ji pomocí ruky vysunout, jde při troše šikovnosti dotyčný prvek narovnat, ale pozor, je to tenkostěnná trubička, tak bacha na zlomení. Na vylámané zuby to nevypadá, páč těch otáček vysouvacích kol je víc a to by začlo už dřív než v půlce.Luka píše:¨Můžu se taky zeptat? mně ta anténa vyjede jen na půl a pak začne motorek cvakat a víc už se nevytáhne.Snažil jsem se namazat prvky teleskopické antény ale nic, čim to může být ?
Ten je OK, píšu, že ten motorek nefachá ani vyndanej, teda samotnej, odpojenej od ovládání a napojenej na proud točí bez problému na obě strany, ale přes tišťák to nejde zpět, prostě je chyba někde v tom tíšťáku, nedává motorku impulz při odpojení, takže nezasune teleskop. Opakuju dotaz, nevíte o někom, nebo neuměli byste prověřit a opravit jeden tišťák???Macek píše:Většinou je blbej teleskop, da se za tago koupit new
A co to bylo za typ antény?? Origo - Hischmann?? Alespoň tato žádný takový otočný kontakt nemá. Jak jsem psal, tak tato i při vyndaném motorku se šneken, to znamená bez pohonu vysouvacích kol točí jen určitou dobu a vypne. A když dám motorek na zdroj přímo, tak točí neomezeně dlouho a při otočení polarizace tak na obě strany, tzn. že to řídí ta elektronika na tišťáku.Luboš píše:Byl tam takový kontakt, který se otáčel podle toho, jak byla vysunutá anténa a ten byl špatně nastaven. Tak že motorek běžel buď déle než měl, nebo se anténa nevysunula úplně celá. Přesné nastavení byla docela makačka.
jestli mas rucni tak jsi chce necim prolit....nejakym olejem..a pomalu a jemne rozhybat a pri tom vzdy utrit ten bordel co ti z ni leze.....paveld píše:dik, tak jestli dobre rozumim mela by jit zasunout uplne ale mam ji rozbitou. prave sem chtel do mycky a pred myckou jsem zjistil ze kvuli antene tam nemuzu
V te antene je silonove pero , ktere ma na jedne strane zuby a z te hladke strany na nej tlaci proti ozub. kolesum kovovej valecek a ten kdyz se prestane tocit tak ten silon v nem vydre diru a silon s ozubem , zacne preskakovat . Tak ze to rozeberte , ja jsem to mel taky tak , ten probrus co byl na tom kovovym valecku jsem zavaril , pilnikem valecek znova opracoval a antena jezdi jak diva.Luka píše:¨Můžu se taky zeptat? mně ta anténa vyjede jen na půl a pak začne motorek cvakat a víc už se nevytáhne.Snažil jsem se namazat prvky teleskopické antény ale nic, čim to může být ?