automatická anténa - oprava

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
kdo.

automatická anténa - oprava

Příspěvek od kdo. » 08. 10. 2003 11:06

nemáte někdo povědomost, kde by uměli opravit elektroniku v origo automatické anténě?? :roll: Normálně vyjede, ale nenormálně nezajede. :cry:

Lukashe

Příspěvek od Lukashe » 08. 10. 2003 11:16

Mám to taky na autě a normálně nevyjede, normálně nezajede a po myčce nemám ani prut :oops: :D . Když jsem auto koupil, už to nešlo, ale nevim proč. Možná to je jen prkotina a ty střeva co zloběj tebe by možná šli, nevím. Mohl bych to zkusit vymontovat a uvidět, kdybys měl zájem, mohlo by to být tvoje :idea:

Nevím teda v jakým to je sdtavu a jestli to je origoš ???
E34 ruullleeeeezzzzzz

Luboš

Příspěvek od Luboš » 08. 10. 2003 11:45

Jednou jsem to měl rozdělané a zlobily mě koncové kontakty a podruhé byla přetržená silonová struna uvnitř teleskopu. Tvůj problém bych viděl v tom koncáku.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 08. 10. 2003 12:59

Luboš píše:Jednou jsem to měl rozdělané a zlobily mě koncové kontakty a podruhé byla přetržená silonová struna uvnitř teleskopu. Tvůj problém bych viděl v tom koncáku.
Pro upřesnění, antena je Hirschmann F 364, serie: 11 6 10, BMW 1 376 007.
No, jde o to, že nevím, že by tam nějaký koncák byl, spíš je tam nějaké časování, protože ten motorek i když byl venku jen s tím šnekem, (odpojenej od kol navíjení) tak stejně běžel jen určitou dobu a samotnej běží na obě strany (když mu přehodím ručně polaritu), a při tom, kdy má začít navíjet, tak v něm jen "lupe". Co zlobilo přesně tobě??? Mechanika je OK.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 08. 10. 2003 13:03

Lukashe píše:Mám to taky na autě a normálně nevyjede, normálně nezajede a po myčce nemám ani prut :oops: :D . Když jsem auto koupil, už to nešlo, ale nevim proč. Možná to je jen prkotina a ty střeva co zloběj tebe by možná šli, nevím. Mohl bych to zkusit vymontovat a uvidět, kdybys měl zájem, mohlo by to být tvoje :idea:

Nevím teda v jakým to je sdtavu a jestli to je origoš ???
Upřesnění typu antény je v předešlém příspěvku. Pokud tobě nefunguje, dá se předpokládat, že to bude taky něco v ovládání motoru, tedy pokud tam není nějaká mechanická závada. Jestli jo, tak by mohl být v pořádku ten ovladací tišťák. Pokud budeš chtít, podívej se, ale pokud nenajdeš nic vysloveně ulomenýho.... tak asi bude pryč.

Luka

luka

Příspěvek od Luka » 08. 10. 2003 13:05

¨Můžu se taky zeptat? mně ta anténa vyjede jen na půl a pak začne motorek cvakat a víc už se nevytáhne.Snažil jsem se namazat prvky teleskopické antény ale nic, čim to může být ?
BMW LIVE STYLE
-- *++++
-- ++++++++ (- BMW
-- +()+++-()+

Luboš

Příspěvek od Luboš » 08. 10. 2003 13:16

Já jsem měl utrženej ten konec struny, ale to není asi tvůj problém.

kdo.

Re: luka

Příspěvek od kdo. » 08. 10. 2003 13:41

Luka píše:¨Můžu se taky zeptat? mně ta anténa vyjede jen na půl a pak začne motorek cvakat a víc už se nevytáhne.Snažil jsem se namazat prvky teleskopické antény ale nic, čim to může být ?
Zkus ji při vysouvání pomoct s citem rukou, možná jsou ty prvky ohnuté a drhnou v sobě, to cvakání je od vysouvacích kol, kde je mezi nimi taková skrutná pružina, jako pojistka, která povolí kolo na šneku, proti kolu s duší teleskopu, aby se nevylámaly zuby a značí to, že se posuv ztížil, nebo zastavil. pokud se ti podaří ji pomocí ruky vysunout, jde při troše šikovnosti dotyčný prvek narovnat, ale pozor, je to tenkostěnná trubička, tak bacha na zlomení. Na vylámané zuby to nevypadá, páč těch otáček vysouvacích kol je víc a to by začlo už dřív než v půlce.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 08. 10. 2003 13:43

Luboš píše:Já jsem měl utrženej ten konec struny, ale to není asi tvůj problém.
Píšeš, že tě zlobily i koncáky, já tam ale nic nenašel, co přesně tï zlobilo??

Macek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek » 08. 10. 2003 19:31

Většinou je blbej teleskop, da se za tago koupit new
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky

kdo.

Příspěvek od kdo. » 09. 10. 2003 06:30

Macek píše:Většinou je blbej teleskop, da se za tago koupit new
Ten je OK, píšu, že ten motorek nefachá ani vyndanej, teda samotnej, odpojenej od ovládání a napojenej na proud točí bez problému na obě strany, ale přes tišťák to nejde zpět, prostě je chyba někde v tom tíšťáku, nedává motorku impulz při odpojení, takže nezasune teleskop. Opakuju dotaz, nevíte o někom, nebo neuměli byste prověřit a opravit jeden tišťák???

Luboš

Příspěvek od Luboš » 09. 10. 2003 06:56

Byl tam takový kontakt, který se otáčel podle toho, jak byla vysunutá anténa a ten byl špatně nastaven. Tak že motorek běžel buď déle než měl, nebo se anténa nevysunula úplně celá. Přesné nastavení byla docela makačka.

kdo.

Příspěvek od kdo. » 09. 10. 2003 11:37

Luboš píše:Byl tam takový kontakt, který se otáčel podle toho, jak byla vysunutá anténa a ten byl špatně nastaven. Tak že motorek běžel buď déle než měl, nebo se anténa nevysunula úplně celá. Přesné nastavení byla docela makačka.
A co to bylo za typ antény?? Origo - Hischmann?? Alespoň tato žádný takový otočný kontakt nemá. Jak jsem psal, tak tato i při vyndaném motorku se šneken, to znamená bez pohonu vysouvacích kol točí jen určitou dobu a vypne. A když dám motorek na zdroj přímo, tak točí neomezeně dlouho a při otočení polarizace tak na obě strany, tzn. že to řídí ta elektronika na tišťáku.

kdo.

prosba

Příspěvek od kdo. » 29. 10. 2003 12:45

Prosím vás, nemáte někdo doma výše citovanou aut. anténu, poškozenou, z které nepotřebujete ten tišťák, odešla mi součástka a nová je dražší než anténa z OBI. Buď ho koupím, nebo nabízím výměnu za "ruční" teleskop, který má stejné uložení v blatníku, jako motorová. Je stejná celá ta horní trubka, včetně napojení koaxiálu. Možná je taky Hischmann. Pokud ji někdo můžete rozebrat a toto mi dát, dejte vědět do SZ. Nejlépe odněkud poblíž.

paveld

Příspěvek od paveld » 02. 10. 2005 20:19

cau, mam taky roblem s antenou - nemam el. a zajimalo by me jen jestli je mozne ji uplne zasunout - me nejde a nevim jestli je to v poradku. dik.
BMW 323i E36

Venca.

Příspěvek od Venca. » 02. 10. 2005 20:59

paveld píše:cau, mam taky roblem s antenou - nemam el. a zajimalo by me jen jestli je mozne ji uplne zasunout - me nejde a nevim jestli je to v poradku. dik.
Taky mi tu leží jedna, co nejde zasouvat ani jeden článek.
Zkoušel jsem různý utrejchy (WD40, sapony, atd.) a nic.

Možná to máš taky zatuhlý.

euromen

Příspěvek od euromen » 03. 10. 2005 09:00

mám doma taky s motorkem ale bez prutu, nějakej vandal mi jí ulomil než sem dostal klíčky

to co nastavuje jak moc vyjede je na šneku výstupek kterej rozpíná relé, nastavení by neměl bet problém
kouknu se jak přesně to je
kouknu se i na obvod jak je řešenej ale pochybuju že tam budou tak drahý součástky
dočasný konec BMW :-(

paveld

Příspěvek od paveld » 03. 10. 2005 20:47

dik, tak jestli dobre rozumim mela by jit zasunout uplne ale mam ji rozbitou. prave sem chtel do mycky a pred myckou jsem zjistil ze kvuli antene tam nemuzu :(
BMW 323i E36

Badliner

Příspěvek od Badliner » 03. 10. 2005 23:30

paveld píše:dik, tak jestli dobre rozumim mela by jit zasunout uplne ale mam ji rozbitou. prave sem chtel do mycky a pred myckou jsem zjistil ze kvuli antene tam nemuzu :(
jestli mas rucni tak jsi chce necim prolit....nejakym olejem..a pomalu a jemne rozhybat a pri tom vzdy utrit ten bordel co ti z ni leze.....

pkot

Re: luka

Příspěvek od pkot » 04. 10. 2005 07:48

Luka píše:¨Můžu se taky zeptat? mně ta anténa vyjede jen na půl a pak začne motorek cvakat a víc už se nevytáhne.Snažil jsem se namazat prvky teleskopické antény ale nic, čim to může být ?
V te antene je silonove pero , ktere ma na jedne strane zuby a z te hladke strany na nej tlaci proti ozub. kolesum kovovej valecek a ten kdyz se prestane tocit tak ten silon v nem vydre diru a silon s ozubem , zacne preskakovat . Tak ze to rozeberte , ja jsem to mel taky tak , ten probrus co byl na tom kovovym valecku jsem zavaril , pilnikem valecek znova opracoval a antena jezdi jak diva.

Odpovědět