Ošetření dutin

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Rotten

Ošetření dutin

Příspěvek od Rotten » 08. 10. 2005 09:13

Zima se blíží a je poslední chvíle na to ošetřit dutiny auta. Laboroval jsem s tim co a jak a tady je můj návod:
1) směs - samotnej resistin není nejlepší, jak je auto trochu nahnilý tak i když se to dělá v létě a je teplo tak resistin nezateče všude - prostě neproteče zrezlejma místama, takže to hnije vesel dál. Takže jsem vymyslel, a v praxi vyzkoušel tuto směs: 1 díl resistinu (delaj se 2 druhy-musi to bejt přímo na dutiny aut) + 1 díl motorovýho oleje (neco hustšího-15W, novej samozřejmě) + 1 díl technickýho benzínu pro zředění. Důkladně promíchat, olej s technickým benzínem se sice tváří že se namaj rádi ale nakonec jdou dohromady. Je výborná kombinace, resitin zajistí že to tam dlouho vydrží, díky oleji to proteče i korozí a navíc to trochu i samo vzlíná.
2) co ošetřit - kapoty (ty jediný jsem vzal jenom resistinem abych se při otvírání nezašpinil), dveře, prachy, lemy zevnitř (musí se vyndat koberce v kufru), všechny nosníky co jsou na spodku auta. Prahy dělám takhle: postavím auto čumákem trochu z kopce, vyloupnu černý zátky dole u zadních dveří a furtuju tam ten sajrajt. Jamile to začne vytejkat 1 odtokovou dírou v prahu, tak jí ucpu hadrou, zase tam nafutruju ten sajrajt, počkám až to začne vytejkat 2.dírou-ucpu, nafutruju, počkám až to začne vytejkat i 3.dírou-ucpu, nechám to tam půl hoďky bejt a pak ty hadry vyndám, ono to vyteče a je hotovo.
3) jak to dělat: nouzově to jde větší stříkačkou s hadičkou, ale daleko lepší je použít stříkací pistoli, která to tam krásně rozpráší. Měl jsem pučenou elektrickou a šlo suprově.
4) bacha, pár dní budou pod autem fleky jak to kape.

tenhle způsob má díky oleji výhodu, že to jde dělat i za chladnýho počasí, což s čistým resistinem nejde. Samozřejmě dělat jenom když aspoň tejden nepršelo aby ty dutiny byly suchý. Před tím než začnete dělat dveře stříkací pistolí doporučuju se ujistit, že tam jsou dobře nalepený ty igelity, aby se to nedostalo na výplně dveří. Pokud nevíte, tak to tam radši jenom nalejt stříkačkou s hadičkou.
Hodně štěstí při práci´ :)

Odpovědět