Brzdy a loziska
Brzdy a loziska
Potreboval bych u auta vymenit brzdy a loziska u kol. Vite nekdo nakolik to je narocna prace a jestli je k tomu potreba nejaky spesl naradi? Myslim treba nejakej stahovak na zadni bubny atd. Dik.
BMW 323i E36
no zadni loziska musis nalisovat, takze shodit zadni ramena. Ja uz to mam za sebou.
PRODEJ a MONTÁŽ AUTOHIFI,
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85
Sundavat ramena kvuli vymene lozisek je pekna ptakovina, kdyz se podivas do FAQ, tak tam najdes docela pouzitelny navod na vymenu zadnich lozisek. Jen bych k nemu doplnil, ze nejprve je treba z loziska vymlatit vhodnou trubkou a kladivem ten naboj.
Na predni loziska potrebujes orech cislo 34 (nebo 36, ted nevim - snadno to zjistis suplerou po sundani vicka naboje), coz neni uplne obvykly rozmer.
Na predni loziska potrebujes orech cislo 34 (nebo 36, ted nevim - snadno to zjistis suplerou po sundani vicka naboje), coz neni uplne obvykly rozmer.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
36Boban píše:Sundavat ramena kvuli vymene lozisek je pekna ptakovina, kdyz se podivas do FAQ, tak tam najdes docela pouzitelny navod na vymenu zadnich lozisek. Jen bych k nemu doplnil, ze nejprve je treba z loziska vymlatit vhodnou trubkou a kladivem ten naboj.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
Před demontáží bubnu nutno malým šroubovákem odtočit/odcvakat samostavný mechanismus, sundat buben.paveld píše:diky, jen ten navod (pokud sem koukal spravne ale jinej sem nevidel) je na kotouce ale ja tam mam bubny - to se dela stejne?
Ramena dolů nemusí, to vím jistě, loni jsem ložisko vzadu měnil.
Nový ložisko dozadu SKF stálo cca 1100,-.
Před nalisováním do ramene je dobrý ho dát do mrazáku, naklepávat ho přes nějaký kus trubky nebo kulatinu o takovém průměru, aby se klepalo na vnější kroužek ložiska.
(Při demontáži starého se klepe na vnitřní, na vnější se tam stejně nelze dostat, ale to neva, stejně jde do šrotu).
Mimochodem, kde je nějaký FAQ s návodem, já nikde nic nevidím

- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
technika - otazky a odpovedi FAQVenca. píše:Mimochodem, kde je nějaký FAQ s návodem, já nikde nic nevidím![]()

OK, dík,Maranelo píše: technika - otazky a odpovedi FAQa tam najdes toto viewtopic.php?t=8481

Já to hledal e30.cz - technika..

technika - otazky a odpovedi FAQ
a tam najdes toto viewtopic.php?t=8481