Příspěvek
od Jrk » 02. 11. 2019 18:28
Jak nejlépe utěsnit olejovou vanu? Na autě jsem měl původně červený motorový silikon, bylo to celkem dobré, neteklo to - když jsem to sundal, moc se mi to nelíbilo. Přetěsnil jsem to těsněním z druhovýroby (Elring nebo Victor Reinz) a pro sichr použil Curill T (zelený, konzistence lepkavé zubní pasty) - to taky neteklo, ale to sudávání bylo velice zajímavé, moc se mi nelíbilo.
Zajímaly by mě ověřené postupy montáže těsnění ohledně použitých materiálů, Google mi našel víceméně silikon, kolikrát i s aplikací "na prase".
Od profesionálů, jsem se dozvěděl dva postupy:
1. lehce styčné plochy máznout odolnou vazelíou, použít těsnění (takové to papírové, co se běžně prodává) a z citem dotáhnout křížem šrouby (15 Nm) - celej život sem to tak dělal a nikdy mi to neteklo a kdž jsem to potom sundával, šlo to samo.
2. žádný těsnění, pokud není kovové, jinak jsou s tím jenom problémy: pořádně odmastit a pečlivě nanést tenkou, spojitou housenku motorového silikonu, nechat odvětrat 5 - 15 minut, citlivě dotáhnout křízem, nechat 24 hodin proschnou a nalít olej. Vždycky to bylo bez problémů.
Má někdo zaručený trvanlivý postup? Silikon se mi tam dávat nechce a prvnímu postupu moc nevěřím. Vaše zkušenosti? Za odpovědi děkuji :-)