Zajímalo by mě jak poznám kdy bych měl vyměnit rozvodový řemen. Netuším kolik má najeto. Pokud to můžu dělat doma? A přibližná cena takové operace.
Rozvoďak - Amatérská otázka
- Havran
- Kontaktovat uživatele:
Rozvoďak - Amatérská otázka
Je mi divné že jsem nenašel žádné podobné téma přitom rozvoďák je fatální záležitost. Mám etu nalítáno, okolo 250 přede jako kočka ovšem když otevřu kapotu tak je slyšet velmi jemné klapání od hlavy zrychlující se v poměru s rpm. Dávám tomu za vinu Rozvod. řemen.
Zajímalo by mě jak poznám kdy bych měl vyměnit rozvodový řemen. Netuším kolik má najeto. Pokud to můžu dělat doma? A přibližná cena takové operace.
Re: Rozvoďak - Amatérská otázka
[Coze? Praha-Zbraslav? stav se treba dneska po 18h na sidlisti K novy skole
uvidime
- Havran
- Kontaktovat uživatele:
To zní fajnProx píše:[Coze? Praha-Zbraslav? stav se treba dneska po 18h na sidlisti K novy skoleuvidime
Jako jedna vec je ze mi to klape a druha ze nad 3tis otacek se mi jako od kastliku oziva takovy crvceni ktery s vyssima otackama zvysuje frekvenci, kdyz ten kastlik otevru tak je to slyset vic nahlas, vymenili mi rozvodak a zdalo se ze je to OK, ale ted to to zas zpatky mam pocit ze to dela jen kdyz je vedro... no trochu OT 
- Havran
- Kontaktovat uživatele:
hmm to by bylo přijatelná chyba. Asi se lekneš toho mího vraku taky že jsem ho minulí týden koupil. A furt se nemůžu rozhodnout jestli to za to stáloProx píše:Jako jedna vec je ze mi to klape a druha ze nad 3tis otacek se mi jako od kastliku oziva takovy crvceni ktery s vyssima otackama zvysuje frekvenci, kdyz ten kastlik otevru tak je to slyset vic nahlas, vymenili mi rozvodak a zdalo se ze je to OK, ale ted to to zas zpatky mam pocit ze to dela jen kdyz je vedro... no trochu OT
- Havran
- Kontaktovat uživatele:
darmon píše:to je prace nadoma na 1/2 hodinyHavran píše:hmm to jsem slyšet zrovna nechtělAce píše:Nech si seřídit vůle ventilů, to bude asi ono. Kámoš má etu r.v. 86 a taky mu to klapeservis si zatim dovolit nemuzu jenom to co muzu spichnout doma. Prox se mi na to mrkne a uvidíme. Ale asi se tomu nevyhnu.
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Rozvodový řemen:Havran píše:... je slyšet velmi jemné klapání od hlavy zrychlující se v poměru s rpm. Dávám tomu za vinu Rozvod. řemen.![]()
- není slyšet, klapání je od ventilů nebo rozvodů, od kliky, od ojnic, od pístů, ...
- měl by se měnit po 100.000 km nebo čtyřech letech
- dá se vyměnit v pohodě, třeba u chodníku když neprší
, stačí klíče 8, 10, 13, 17 a imbus 3 na palec rozdělovače - cena kolem 700 Kč
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
No veliky mozna ale ulice k novy skole velka neni, je tam pujcovna. Ja bez utazenejch kol nikam nejeduHavran píše:Hele sídliště k nový škole je docela velký ne? Víš jak je mezi školou (Nad Parkem) a sídlištěm takovej plac u tý elektrický buňky? Stával tam vrak škodovky tak tam budu. Zatim čau Honza
- Havran
- Kontaktovat uživatele:
OK doufam že to stíhám do 18h.Prox píše:No veliky mozna ale ulice k novy skole velka neni, je tam pujcovna. Ja bez utazenejch kol nikam nejeduHavran píše:Hele sídliště k nový škole je docela velký ne? Víš jak je mezi školou (Nad Parkem) a sídlištěm takovej plac u tý elektrický buňky? Stával tam vrak škodovky tak tam budu. Zatim čau Honzaani ten kousek chybi mi pulka sroubu na kolech - pozustatek z corky!
- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
Koukám že ti šrouby zatim sloužej ale hlavne mi nevojezdi ty zimáky potřebuju s nima ještě zimu odjezditProx píše:To mas fuk ja budu doma nejdriv v pul sesty, do peti sedim v praci a pak ze smichaze sockou! Kua doufam ze dneska budu mit ty srouby!!Havran píše:OK doufam že to stíhám do 18h.
jako o serizeni ? http://www.bmw-e32.net/ventily.htm, akorat vule je uvedena na M30, takze u tebe bude jina. postup je ovsem stejny
- Havran
- Kontaktovat uživatele:
Ok udělám co tam povídaj dík mocdarmon píše:jako o serizeni ? http://www.bmw-e32.net/ventily.htm, akorat vule je uvedena na M30, takze u tebe bude jina. postup je ovsem stejny