ABS jednotka, další dotazy + oil service +vůle ventilů
- bmwm3
- Lon Don
- Kontaktovat uživatele:
ABS jednotka, další dotazy + oil service +vůle ventilů
1/Má jednostka ABS v E30 registr závad? Občas mi svítí, tak vypnu motor, nechám 10 s zase ho zapnu a zhasně, tak by mne zajímalo proč..
2/ Jaké žárovičky patří do podsvícení nad ovladače obrysových/tlumených světel, předních, zadních mlhovek?
3/ Když se mi ohřeje auto, tak občas volnoběh prostě nespadne na 700 ot, ale zůstane mi viset v 1000 ot/min, pak když jedu a pustím plyn, tak eko nespadne na nulu, ale zastaví se třeba na 2/4L a je cítím, že tam trošku paliva jde, protože když to pak udělá, co má a spadne na nulu, tak to malinko cukne. Tudiž problém je ten, že občas mi tam jde i po puštění plynu malinko paliva/vzduchu. Škrtící klapka vyčištěna, může to být volnoběžný ventil? BTW: Lambáda to není.
4/ Oil service/ vymazání inspection po výměně oleje. Četl jsem jak na to na www.e30.cz , ale mám pár dotazů
7/19 musím dávat mezi to 1 ohmový odpor, nebo můžu na tvrdo?
Nejdřív otočím klíčkem /do jaké polohy?/ a pak teprv spojím sloty? Nebo nejdřív sloty a pak otočím? Jak dlouho to mám nechat?
5/Vůle ventilů u M20 325 je 0,25 nebo 0,20? Myslím, že 0,25mm? Díky
Díky
2/ Jaké žárovičky patří do podsvícení nad ovladače obrysových/tlumených světel, předních, zadních mlhovek?
3/ Když se mi ohřeje auto, tak občas volnoběh prostě nespadne na 700 ot, ale zůstane mi viset v 1000 ot/min, pak když jedu a pustím plyn, tak eko nespadne na nulu, ale zastaví se třeba na 2/4L a je cítím, že tam trošku paliva jde, protože když to pak udělá, co má a spadne na nulu, tak to malinko cukne. Tudiž problém je ten, že občas mi tam jde i po puštění plynu malinko paliva/vzduchu. Škrtící klapka vyčištěna, může to být volnoběžný ventil? BTW: Lambáda to není.
4/ Oil service/ vymazání inspection po výměně oleje. Četl jsem jak na to na www.e30.cz , ale mám pár dotazů
Nejdřív otočím klíčkem /do jaké polohy?/ a pak teprv spojím sloty? Nebo nejdřív sloty a pak otočím? Jak dlouho to mám nechat?
Díky
Naposledy upravil(a) bmwm3 dne 19. 05. 2005 09:29, celkem upraveno 4 x.
1.) Ridici jednotka ABS kdyz zjisti v systemu nejakou chybu (napr. chvilku nema signal od nejakeho cidla), tak system vypne a rozsviti se kontrolka. Staci vypnout a zapnout zapalovani (klicek) a system znovu funguje do doby, nez zjisti chybu. V BMW Krotil rikali, ze ten jejich diagnosticky pristroj nedokaze cist zavady z jednotky ABS na e30 (nevim jestli jine pristroje ano), na pozdejsich modelech to pry jde.
3.) RJ vypina benzin pouze do nejake hranice otacek (myslim 1500/min), pri nizsich jiz ne. Jestli ti to dela i pri vyssich otackach, zkusil bych vymenit spinac volnobehu na skrtici klapce.
3.) RJ vypina benzin pouze do nejake hranice otacek (myslim 1500/min), pri nizsich jiz ne. Jestli ti to dela i pri vyssich otackach, zkusil bych vymenit spinac volnobehu na skrtici klapce.
Jedine nejakym pristrojem, ktery umi nacist seznam chyb z pameti jednotky (nevim, jestli e30 abs jednotka tu pamet vubec ma).bmwm3 píše:1/Čili, kontrolka se rozsvítí, pak mi zhasne, ale to, proč se rosvítila se nedozvím?
díky
Podle mych zkusenosti ve vetsine takovych pripadu umira nejake cidlo, nejpravdepodobneji je v nejakem cidle nalomeny drat. Zkontroluj exponovana mista dratu (hlavne ohyby), kdyz najdes nejake podezrele misto (zpuchrele, prosoupane) zmer odpor cidla pri soucasnem ohybani toho podezreleho mista - tak zjistis, jestli drat neni uvnitr zlomeny.
Taky je dobre ty snimace vyndat z naboje a ocistit od zelezneho bordelu, ktery se na ne chyta.
Re: ABS jednotka, další dotazy + oil service
Po výměně oleje vymaž hlavně OILSERVICE, pokud se podle něj chceš řídit.bmwm3 píše:4/ Oil service/ vymazání inspection po výměně oleje.
Odpor je dooporučen. Někdo to údajně dělá bez něj.
U 318i M40 (konektor 19 pinů, přístrojovka novějšího typu) jsem použil cca 600 ohmů.
Resetuju tak, že propojím zdířky, pak zapnu zapalování a počkám příslušnou dobu.
---
Jak jsem zjistil, je způsob resetování zřejmě odlišný podle druhu přístrojové desky.
Nejprve jsem udělal INSPECTION - asi 12 vteřin.
Stav OILSERVICE se ale nevyresetoval, musel jsem provést další reset cca 3 vteřiny.
bmwm3 píše:1/Má jednostka ABS v E30 registr závad? Občas mi svítí, tak vypnu motor, nechám 10 s zase ho zapnu a zhasně, tak by mne zajímalo proč..
Díky
bmwm3 píše:1/Má jednostka ABS v E30 registr závad? Občas mi svítí, tak vypnu motor, nechám 10 s zase ho zapnu a zhasně, tak by mne zajímalo proč..
Díky
Mám tu starší zástrčku a docela s tím zápasím, nemůžu to za boha vyresetovat, prostě to nic nedělá, nijak nereaguje.Splaš píše:Odpor je doporučen nejspíš proto, abys něco neodpálil když si spleteš kontakty... zkouším to vždycky nejdřív s odporem. Někdy to nejde, asi jak u kterýho auta ale nevím podle čeho, tak potom natvrdo.
RENAULT LAGUNA Gradtour phase II 2,2DCi VTG - 135kW, Privilége, rv.08/2005, f plné.
Ford Mondeo Estate Ghia 2.0i-16v, rv.95 f plné
Re: ABS jednotka, další dotazy + oil service +vůle ventilů
Myslis spravne, za studenabmwm3 píše:5/Vůle ventilů u M20 325 je 0,25 nebo 0,20? Myslím, že 0,25mm? Díky
Díky
viděl bych problém v bateriích co jsou v přístrojovce, prostě dali výpověďLuke.CZ® píše:Mám tu starší zástrčku a docela s tím zápasím, nemůžu to za boha vyresetovat, prostě to nic nedělá, nijak nereaguje.
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
To zní logicky, než jsem to auto minulý týden koupil, tak od listopadu stálo bez baterie. Jak se k těm budíkům dostanu? Nedaří se mi vyjmout ten rámeček co drží nahoře na dvou šroubech, drží ještě někde dole. Stejně v nich musím opravit podsvětlení, tak to tak jak tak musím kuchnout.Mazety píše:viděl bych problém v bateriích co jsou v přístrojovce, prostě dali výpověďLuke.CZ® píše:Mám tu starší zástrčku a docela s tím zápasím, nemůžu to za boha vyresetovat, prostě to nic nedělá, nijak nereaguje.
RENAULT LAGUNA Gradtour phase II 2,2DCi VTG - 135kW, Privilége, rv.08/2005, f plné.
musíš ještě demontovat ten malý kryt pod budíky, tam jsou další šroubky a potom je vysuneš, jen nevím jak jsi zručný na ty baterie, je to pakecLuke.CZ® píše:To zní logicky, než jsem to auto minulý týden koupil, tak od listopadu stálo bez baterie. Jak se k těm budíkům dostanu? Nedaří se mi vyjmout ten rámeček co drží nahoře na dvou šroubech, drží ještě někde dole. Stejně v nich musím opravit podsvětlení, tak to tak jak tak musím kuchnout.
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
Jo díky, myslím že si poradím.Mazety píše:musíš ještě demontovat ten malý kryt pod budíky, tam jsou další šroubky a potom je vysuneš, jen nevím jak jsi zručný na ty baterie, je to pakecLuke.CZ® píše:To zní logicky, než jsem to auto minulý týden koupil, tak od listopadu stálo bez baterie. Jak se k těm budíkům dostanu? Nedaří se mi vyjmout ten rámeček co drží nahoře na dvou šroubech, drží ještě někde dole. Stejně v nich musím opravit podsvětlení, tak to tak jak tak musím kuchnout.