Při rozjezdu se motor rozklepe..
-
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Při rozjezdu se motor rozklepe..
JeJakub Šlezar píše:Pouze na jedničku. Je to spojka?

Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
-
Aha
A co se dá dělat? Je v háji nebo jen nějaká drobnost. Ted jsem přijel z Olomouce do Prahy a celou dobu jel 170km/hod a pak to začalo dělat v zácpě. Kámoš na telefonu mi řekl, že tam asi ukápl olej či co a dal mi radu: stát na brzdě a při plynu pouštet spojku. To jsem udělal a je to lepší už to tolik necuká. Co když se to ale bude opakovat?

A co se dá dělat? Je v háji nebo jen nějaká drobnost. Ted jsem přijel z Olomouce do Prahy a celou dobu jel 170km/hod a pak to začalo dělat v zácpě. Kámoš na telefonu mi řekl, že tam asi ukápl olej či co a dal mi radu: stát na brzdě a při plynu pouštet spojku. To jsem udělal a je to lepší už to tolik necuká. Co když se to ale bude opakovat?
318i Coupé, M10.
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
To co píšeš způsobuje spojka jako komplet a to buď přítlačný talíř nebo lamela která má horší obložení nebo je jinak mechanicky poškozená. U přítlačáku se stává to, že má vyosenou třečí plochu a tudíš se při záběru rozvibruje. Nemyslím si, že za to může kapka oleje. Chce to rozebrat a pak se uvidí třeba bude stačit vyměnit obložení a budeš mít klid.Jakub Šlezar píše:Aha![]()

Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
-
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
EEEEEEEEEEEEEEEEE
vyosené to nemáš...děje se mi něco podobného podelší ustálené cestě a je to tím, že lamela a přítlačák se zahřejí více než obvykle a kapka oleje která se tam taky může dostat má vliv na to, že se lamela lepí na přítlačák. Kdyby byl jakýkoli díl spojky špatnej, tak to bude dělat pořád a ne jen někdy. Cao

-