skubne - obcas
skubne - obcas
ahoj,
posledni dobou mi auto (1.8M40) obcas skubne ... (jakoby na chvili vynecha)
tak jednou za 30-200km
dela to za mokra i za sucha ...
jsou nove (asi 3tkm) svicky NGK, kabely ke svickam, viko a palec rozdelovace, filtry (benzinovy, vzduchovy).
diky
petr
posledni dobou mi auto (1.8M40) obcas skubne ... (jakoby na chvili vynecha)
tak jednou za 30-200km
dela to za mokra i za sucha ...
jsou nove (asi 3tkm) svicky NGK, kabely ke svickam, viko a palec rozdelovace, filtry (benzinovy, vzduchovy).
diky
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
je ostre .. .. pripada mi to jako vypadek v zapalovaniBalda píše:jestli je škubání hodně ostrý a tvrdý zkusil bych vyměnit ještě cívku. Třeba tě jí někdo na zkoušku pujčí.

nebo palivo? .. grrrr ... na to je to ale asi moc velke skubnuti a rychle najeti ...
petr
BMW X5 4.4i (2001)
musim nekde splasit nejakou starsi ...Balda píše:Tak to bude na 99% cívka. Mě se to stalo u 1,6 m40 a u 2,0 m20. Dost nepříjemnýajfel píše:
je ostre .. .. pripada mi to jako vypadek v zapalovani
nebo palivo? .. grrrr ... na to je to ale asi moc velke skubnuti a rychle najeti ...
petr, ale nová cívka to vyřešila.
nova jako nova je desne draha

snad to pomuze ...
petr
BMW X5 4.4i (2001)
to jsem ja ... komu to furt blbneeee ...Anonymous píše:tak po vymene civky to dela taky ...
obcas to vynecha .. frekvence, jak jsem psal kdysi ..
nekdy 500km ok, pak za 100km skubne 2x .. je to neprijemne
petr

petr
BMW X5 4.4i (2001)
posledni dobou to zas delava ...
minuly tyden jsem zustal na 10minut stat .. auto za jizdy chciplo a nechtelo naskocit ..
zkousel jsem povolit benzinovou hadici a benzin tam byl - po povoleni to zaclo dost rychel prosakovat .. (otazkou je, jestli tam byl spravny tlak)
....
nicmene .. zjistl jsem, ze pri skubnuti jde vzdy otackomer ihned smerem dolu - nize nez jsou vlastne skutecne otacky motoru ...
tim bych rekl, ze palivo by to byt nemelo ... to by se otacky pri zapnutem zapalovani ASI drzely na skutecnych ...
...
vubec netusim na co se podivat
..
- k cemu jsou rele v motorovem prostoru (3 vedle sebe - pod oknem)
- jaky je problem vymenit pojistkovou skrin - je pripojena primo na svazek? nebo je pripojena pres konektor?
diky
petr
minuly tyden jsem zustal na 10minut stat .. auto za jizdy chciplo a nechtelo naskocit ..

zkousel jsem povolit benzinovou hadici a benzin tam byl - po povoleni to zaclo dost rychel prosakovat .. (otazkou je, jestli tam byl spravny tlak)
....
nicmene .. zjistl jsem, ze pri skubnuti jde vzdy otackomer ihned smerem dolu - nize nez jsou vlastne skutecne otacky motoru ...
tim bych rekl, ze palivo by to byt nemelo ... to by se otacky pri zapnutem zapalovani ASI drzely na skutecnych ...
...
vubec netusim na co se podivat

..
- k cemu jsou rele v motorovem prostoru (3 vedle sebe - pod oknem)
- jaky je problem vymenit pojistkovou skrin - je pripojena primo na svazek? nebo je pripojena pres konektor?
diky
petr
BMW X5 4.4i (2001)
to uz jsem zkousel na jare ..Tweety píše:Třeba je to hloupost, ale kamarádovi to dělala 325i a koupil do benzínu ten hajzl na vodu v nádrži, od té doby klid. Nevim, nestojí to svět, zkusil bych to
je fakt, ze potom to mozna nedelalo ...
ted to zas dela vic .. testnu to ... rano neco koupim ...
.. zase jsem si rikal (jak uz jsem psal vyse), ze kdyby to bylo palivem, nesel by ASI otackomer tak prudce dolu ... mi to pripada jako vypadky v cele elektrice

petr
BMW X5 4.4i (2001)
zkusim se podivat ..Flery píše:tak vycisti rozdelovac a kdyz bude KO tak kup jinej..tohle M40 dělá mooooc ráda ja to řešil taky...byl to rozdělovč..třeba ve 140 me to nakoplo jako krava a pak zase vystrelilo...no a bylo to ono...hm..
vicko rozdelovace i palec byly na jare nove ...
tak to snad jeste nejkaou dobu vydrzi .. ale spinave to mozna byt muze, to je fakt ..
petr
BMW X5 4.4i (2001)
koukal jsem do rozdelovace .. cisty, jemne opalene kontakty ...
co me ale desne nastvalo, ze mi pri povolovani rupnul jeden sroub
nevite, co jsou to za srouby? nejake normalni? nebo specialni?
abych nemusel jeden pred obchodem vytahovat ...
diky
petr
doplneni:
- sroub jsem vymenil za jeden stary z puvodniho vika rozdelovace ..
mel jsme docela problem to vytahnout .. nastesti mi soused pujcil suprovni hasak .. tim to slo
vam ty srouby nereznou - v tom zuzenem driku ...
co me ale desne nastvalo, ze mi pri povolovani rupnul jeden sroub

nevite, co jsou to za srouby? nejake normalni? nebo specialni?
abych nemusel jeden pred obchodem vytahovat ...
diky
petr

- sroub jsem vymenil za jeden stary z puvodniho vika rozdelovace ..
mel jsme docela problem to vytahnout .. nastesti mi soused pujcil suprovni hasak .. tim to slo

vam ty srouby nereznou - v tom zuzenem driku ...

Naposledy upravil(a) ajfel dne 09. 08. 2005 20:55, celkem upraveno 1 x.
BMW X5 4.4i (2001)
viewtopic.php?t=14027
Ty priznaky jsem mel uplne stejne - po chcipnuti motoru okamzite spadl otackomer na nulu, prestoze se motor jeste tocil (jizda setrvacnosti se zarazenym kvaltem).
Urcite bych hledal chybu v elektrice a zkusil bych vymenit to relatko - viz vyse. Poznas ho snadno - jsou tam 3 (jestli mas ABS): 2 jsou stejny (ABS a benzinova pumpa) a jedno je jine - myslim, ze je mensi a ma vic kontaktu - to spina motorovou elektriku (nevim presne, co vsechno, mozna spina napajeni ridici jednotky).
Ty priznaky jsem mel uplne stejne - po chcipnuti motoru okamzite spadl otackomer na nulu, prestoze se motor jeste tocil (jizda setrvacnosti se zarazenym kvaltem).
Urcite bych hledal chybu v elektrice a zkusil bych vymenit to relatko - viz vyse. Poznas ho snadno - jsou tam 3 (jestli mas ABS): 2 jsou stejny (ABS a benzinova pumpa) a jedno je jine - myslim, ze je mensi a ma vic kontaktu - to spina motorovou elektriku (nevim presne, co vsechno, mozna spina napajeni ridici jednotky).
ty konakty na relatkach jsem zkousel o vikendu prostrikat kontaktolem ..
ale to nepomohlo .. dnes to zaskubalo zas ...
ABS nemam .. jsou tam 2 oranzove relatka .. jedno bile ..
kouknu na cisla a zkusim zjistit, ktere je ktere ...
dik
petr
dik
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Ja jsem mel to bile relatko vadne, rozpojovalo se. Jedno z tech oranzovych je benzinova pumpa, k cemu je to druhe oranzove v aute bez ABS netusim...ajfel píše:ty konakty na relatkach jsem zkousel o vikendu prostrikat kontaktolem ..
dik
petr