Tak se mi vcera stala zajimava vec. Po prijezdu do prace jsem zapomnel vypnout svetla. (Na tom neni nic zajimavyho-to je moje blbost.) Po 10 hodinach sednu do auta a nic. Starter sotva otocil motorem. Donesl jsem laboratorni zdroj a cpal do baterky 8A. po 15 min zkousim startovat. Tocilo to celkem slusne, ale motor nenaskocil. Vypojil jsem VN kabel z inducky a kontroluju jiskru NIC. Byl jsem nervni, zrovna jsem mel svatek a doma me cekala rodinka. Kontroloval jsem napajeni inducky, cidlo otacek ALL OK. Tyhle testy vyzadovaly dalsi a dalsi startovani. Jiskra furt NIC. Uz jsem malem rezignoval a uvedomil si, ze uz se mi to jednou stalo, kdyz jsem cely den fachcil na mazlikovi (kontrola komprese 6x startovani, hral kazetak, svitily naky lampicky). No pro baterku nic moc. Tak jsem ji pich na nabijecku. Tenkrat jsem taky kontroloval cidlo otacek. Akorat, ze se mezitim stavil kamos a asi 1/2 hod jsme krafali. Po jeho odchodu jsem zapoji cidlo zpatky, zastartuju a jiskra byla na svete. Prikladal jsem to vaklu v konektoru cidla. Napruzil, vycistil a prostriknul kontakty a je vyhrano. Hovno bylo to nedostatecne nabitou baterkou. Tak mam zase zkusenost. Nedelat zmatky a nechat baterku nabit.
Je to u Bawika (mam 325i 88rv) normalni, ze se starter musi opravdu
svizne tocit aby fungoval ECU? Jake minimalni napeti ECU potrebuje?
Mam takovej dojem,(je to dost dlouho) ze co jsem mel driv Uno a potom Favorita, (oboji strikacky) tak chytaly a starter sotva tocil motorem.
Nejvyssi cas zautomatizovat obsluhu svetel a vyloucit lidskej faktor. Hned se do toho dam.
Za ten roman se omlouvam, asi je to jen zacatecnicka zkusenost, ale treba se to bude nekomu hodit.
nepali
Re: Nepali
Napeti je udajne 9,5 V, alespon dle diagnostiky, kdyz mi to napojovali na pocitac tak tam byla pozadovana hodnota a hodnota kterou mam v aute...no mel jsem tenkrat zrovna baterku prakticky na vyhozeni,pri startovani klesala na 7,2 a taky to este natocilo, pokud jsem teda nezapomnel aktivovanej imobilizer a neprotocil naprazdno starter treba tak 2x na 3 sec
to jsem pak uz taky jednou neodjel...

To jsem ale jelito! Zase neprihlasen. Ten anonym byl ja.
Dik za ty napeti.
Nedalo mi to a sel jsem si napeti pri startovani zmerit. S nabitou baterkou klesne min na 9.5V (okamzik roztoceni motoru-nejvetsi zaberovy moment). Po roztoceni vyskocilo na 10.5V. To je OK. Stejne by me ta hranice, kdy prestane Motronic fachat zajimala. Az budu mit chvili, napojim napajeni Motronicu na zdroj a provedu nejake pokusy. Mozna by se hodila nejaka kontrolka s napisem: "NESTARTUJ, JE TO ZBYTECNY" Jezdi i manzelka a zenskejm se takovy veci tezko vysvetlujou.
Dik za ty napeti.
Nedalo mi to a sel jsem si napeti pri startovani zmerit. S nabitou baterkou klesne min na 9.5V (okamzik roztoceni motoru-nejvetsi zaberovy moment). Po roztoceni vyskocilo na 10.5V. To je OK. Stejne by me ta hranice, kdy prestane Motronic fachat zajimala. Az budu mit chvili, napojim napajeni Motronicu na zdroj a provedu nejake pokusy. Mozna by se hodila nejaka kontrolka s napisem: "NESTARTUJ, JE TO ZBYTECNY" Jezdi i manzelka a zenskejm se takovy veci tezko vysvetlujou.