dveřní spínač
dveřní spínač
blbej dotaz
kluci prosím, jakej pól je nabodnutej do dveřního spínače osvětlení, vypadá to na plus, ale radši bych to chtěl potvrdit, nerad bych sežral alarm, díky

EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
zatím sem na to ještě nešahal, ale mrknu na toZave píše:bude to urcite + pochybuju jestli se bude rozpojovat kostravem si merak a zkus to.. ne?
PS: každý auto to nemá plusový
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
tak mi to nedalo, asi to bude fakt kostra, ale nepochopím ten systém, dal jsem na ten konektor zkoušečku a zmačkl spínač, vnitřní světla zhasli a rosvítila se zkošečka 

EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
odtah od 7kč/km731810210
A ty asi chceš vědět proč.Mazety píše:tak mi to nedalo, asi to bude fakt kostra, ale nepochopím ten systém, dal jsem na ten konektor zkoušečku a zmačkl spínač, vnitřní světla zhasli a rosvítila se zkošečka

Zjednodušeně řečeno - plus jde z baterky do žárovek vnitřního osvětlení, z nich do dveřního spínače. Pokud je zamáčklý, je obvod rozpojený - osvětlení nesvítí. Když otevřeš, spínač vyleze a spojí žárovky s kostrou - žárovky se rozsvítí.
Na spínači je samozřejmě z jedné strany +, z druhé -, jako na všech spotřebičích, generátorech apod. stejnosměrného proudu, to je jasný, že jo.
Pokud chceš něco připojit na + pól spínače, tak je to pikačovina, páč ti ten proud půjde přes žárovky, které mají vysoký odpor a navíc by furt svítily. Jestli to teda není to, co potřebuješ.
Pokud potřebuješ -, tak to píchni kamkoliv na kostru.
Jestli chceš ten alarm připojit tak, aby se aktivoval při rozsvícení, tak se ti to nejspíš nepovede - musel by být "průchozí" a s minimálním odporem. Nebo ho připojit paralelně na osvětlení, ale to by zas musel mít velký odpor, ptž by ti to zase nesvítilo vůbec. Navíc by to asi bylo dost složitý.
Nejspíš budeš muset implantovat ještě jedno čidlo, které nebude ukostřovací, ale spínací...
A teď mě pls ostatní opravte!
Na spínači je samozřejmě z jedné strany +, z druhé -, jako na všech spotřebičích, generátorech apod. stejnosměrného proudu, to je jasný, že jo.
Pokud chceš něco připojit na + pól spínače, tak je to pikačovina, páč ti ten proud půjde přes žárovky, které mají vysoký odpor a navíc by furt svítily. Jestli to teda není to, co potřebuješ.

Pokud potřebuješ -, tak to píchni kamkoliv na kostru.
Jestli chceš ten alarm připojit tak, aby se aktivoval při rozsvícení, tak se ti to nejspíš nepovede - musel by být "průchozí" a s minimálním odporem. Nebo ho připojit paralelně na osvětlení, ale to by zas musel mít velký odpor, ptž by ti to zase nesvítilo vůbec. Navíc by to asi bylo dost složitý.
Nejspíš budeš muset implantovat ještě jedno čidlo, které nebude ukostřovací, ale spínací...
A teď mě pls ostatní opravte!

- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Je zcela běžné používat dveřní spínače jako čidla pro alarm. Většina alarmů má na tato čidla tři vstupy:Lukáš325e píše:... A teď mě pls ostatní opravte!
- všechny boční dveře (stačí se "napíchnout" kamkoli do okruhu vnitřního osvětlení mezi dveřní spínač a žárovky nebo stmívač)
- kufr nebo 5.dveře
- kapota
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition