Nevíte někdo podle čeho se pozná jak nasadit rozdělovač na motor?Vevnitř je takový ozubený kolečko takže je asi milion možností jak se může natočit a zasunout.
A za druhý. Dá se nějak proměřit lambda? Taky na m10. Žere to asi 10,5litru tak si myslim že je špatná lambda nebo možná váha? Nebo ještě něco?
rozdělovač m10
rozdělovač m10
---:: www.desp.ic.cz ::--- BMW fun site
=M40 šicí stroj=
=M40 šicí stroj=
Ten rozdělovač jsem si taky vytáh, pak jsem koukal, že to není jako u Š-120...
Na palci je ryska, na okraji tělesa rozdělovače taky.
Ty rysky musí být proti sobě a současně značka na řemenici klikovky vpředu musí stát proti značce na motoru.
V této poloze je 1. píst v horní úvrati, to lze zkontrolovat i podle značky na kole setrvačníku - je tam vidět dírou shora značka s ryskou.
Možná se ti to nepovede na první pokus, ale když dostaneš představu, o kolik se ten rozdělovač pootočí díky šikmým zubům během zasouvání, tak to za chvíli snadno odhadneš a budeš ho tam dávat i se zavázanýma očima...
-----
Co se týká lambdy, chce to osciloskop.
Ale spíš bych doporučoval skutečnou diagnostiku na BOSCH přístrojích, to co zjistí, si jinde neuděláš.
Tam se ukáže i stav váhy a další věci, čidla atd..
Já tam byl spíš preventivně a za 400,- /hod mi to rozhodně stálo.
Na palci je ryska, na okraji tělesa rozdělovače taky.
Ty rysky musí být proti sobě a současně značka na řemenici klikovky vpředu musí stát proti značce na motoru.
V této poloze je 1. píst v horní úvrati, to lze zkontrolovat i podle značky na kole setrvačníku - je tam vidět dírou shora značka s ryskou.
Možná se ti to nepovede na první pokus, ale když dostaneš představu, o kolik se ten rozdělovač pootočí díky šikmým zubům během zasouvání, tak to za chvíli snadno odhadneš a budeš ho tam dávat i se zavázanýma očima...

-----
Co se týká lambdy, chce to osciloskop.
Ale spíš bych doporučoval skutečnou diagnostiku na BOSCH přístrojích, to co zjistí, si jinde neuděláš.
Tam se ukáže i stav váhy a další věci, čidla atd..
Já tam byl spíš preventivně a za 400,- /hod mi to rozhodně stálo.