začal jsem teď řešit sedadlo řidiče u mé E30 Cabrio - není v úplně dobré kondice už od koupě auta, ale doteď se řešily důležitější věci, tak na to nebyl čas.
Sedadlo je celé nějaké zkřivené/rozlámané/zkřížené, když se do něj člověk pořádně usadí, tak mi připadá, že je nakřivo - pravým předním rohem víc vpředu, než levým.
Boční páčka na regulaci výšky sedáku/sklonu opěradla má asi očesané/ohnuté zoubky na západce - aby sedák držel výšku, tak musí být hodně nahoru - trčí přes okraj sedáku, takže při sedání ho obvykle člověk zmáčkne a jak pak dosedne, tak se sedák propadne na nejnižší polohu. Copak když já o tom vím, tak si na to dám pozor, ale nejhorší bylo, že se to stalo při STK, kdy do něj zapadl testovací komisař se 120 kg a pak měl kecy při vystavování protokolu.
Páčka se zasekává i při snaze regulovat sklon opěradla, takže s ním někdy nejde vůbec pohnout.
V zimě jsem měl sedadlo venku z auta, že se na něj zkusím podívat a poštelovat ho a zjistil jsem, že je nějaké zkřížené - nesedí oběma lyžinami rovně na zemi, ale stojí jen na třech bodech, čtvrtý je ve vzduchu a sedadlo se kýve.
Tak teď řeším co s tím - nenašel jsem v žádným servisních manuálech, jestli se dá celý mechanismus regulace výšky/sklonu opěradla nějak rozebrat a opravit. Nemáte s tím někdo zkušenost? A nevíte, jak je to s případnými náhradními díly? Po tom, co letos BMW zavřelo Classic on-line shop s díly, tak je to zase o něco složitější.
Možná by byla nejlepší varianta sedadlo komplet vyměnit za nějaké v pořádku, ale asi nebude úplně hračka sehnat stejný vzor čalounění. A nebo vyměnit komplet obě přední sedadla i zadní lavici s opěrákem z nějakého rozebraného auta, ale to už zase bude o jiných penězích

Díky za každou zkušenost