E30 Cabrio sedačka spolujezdce sklápění

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Dave007

E30 Cabrio sedačka spolujezdce sklápění

Příspěvek od Dave007 » 06. 01. 2014 17:21

oj,

mám v cabriu tyto sedačky a mám problém se sklápěním jedné z nich:

http://img13.imageshack.us/img13/5879/21012010852.jpg

Jedná se o sedačku spolujezdce, mám na ní dvě páčky jednu na nastavovaní úhlu sklonu sedačky a druhou na nastavovaná výšky sedáku a sklonu opěradla a to právě nefunguje tak jak má.

1- opěrka na záda spolujezdce nejde "položit" tak jako řidičova je to normální?

2- když si nastavím opěrku zad u spolujezdce co možná nejvíce dopředu (skoro se tluču hlavou o palubovku) tak se při opření dozadu sedačka sama vrací a slyším přeskakování zoubku. Je to možné opravit nebo je ten mechanizmus vpr... a je potřeba vyměnit sedačku.

uvítám nějakou radu,postřeh nebo jen přesměrování na podobný problém zda

3 když budu měnit sedačku nemáte jí někdo? a potom jde nějak nenásilně přendat to čalounění (mám kůži) na případnou látkovou sedačku? třeba to zormontovat ponechat jen tu kostru s mechanizmem a naskládat tam kůži?

snad sem to popsal aspoň trochu srozumitelně :D

díky David

Ropák
E30.cz mecenáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ropák » 06. 01. 2014 23:14

Dovolím, si poslat Mackův návod na rozborku. Stačilo HLEDAT. http://www.mackovo.com/bmw/rozborka_sesle/
Sám jsem to dělal ikskrát, je to jako lego.
Budeš mít asi KO ten mechanismus u tý páčky. Je to tenhle díl
Obrázek
Jde to přehodit i z obyčejný neanatomický sedačky a nezáleží, jestli je sklopná (z kupéčka) nebo ne. Každopádně to rozeber a uvidíš, jestli něco není ve svý správný pozici. Takhle to vypadá zespodu, ty zoubky slouží k aretaci. Ale tuhle věc jsem nikdy nerozebíral. Obrázek
Vidím, že jsi z Budějc, jestli budeš mít špatnej ten díl, můžu ti ho věnovat (mám toho plný kůlny).

Dave007

re

Příspěvek od Dave007 » 08. 01. 2014 19:09

ahoj,

jo děkuju pokud by to šlo vzal by sem ten mechanizmus rovnou když se do toho rozebýrání dám at mam k tomu rovnou i ND , jak si na tom časově ,vpr.... jako já? .....

Ropák
E30.cz mecenáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ropák » 09. 01. 2014 06:59

Pracovně soutěžím o titul "Furt v prdeli". Ale ještě jsem tady. Vozím ten krám s sebou v autě...
Nemám třícu 8)

Odpovědět