jo a kdyžtak mi vysvětli jak to myslíš s tou trubkou a palicí do čeho s tim mám mlátit.budha píše:nejlepsi a nejzabavnejsi je jak dostat ten dlouhej cep z napravnice: neni tam moc mista (zadny) na klic...no a kdyz uz to clovek povoli, tak je tam pekne kouslej - pomuze opet jen trubka a palice
spodní čepy
no me se prave nechtelo sundavat napravnici (ty 4 srouby urcite budou zatuhly jak svina) tak sem cep povolil vzduchovou pistoli, ktera se tam jen tak tak vlezla, no a hranu trubky jsem drzel na cepu a ze shora jsem mu flaknul palici, protoze primo na ten cep se nema clovek kde rozmachnout.Jarek59 píše:jo a kdyžtak mi vysvětli jak to myslíš s tou trubkou a palicí do čeho s tim mám mlátit.budha píše:nejlepsi a nejzabavnejsi je jak dostat ten dlouhej cep z napravnice: neni tam moc mista (zadny) na klic...no a kdyz uz to clovek povoli, tak je tam pekne kouslej - pomuze opet jen trubka a palice
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
chvili jsem to zkousel, nez si mozek spojil par veci: auto stojí z kopce, je na heveru, kterej uz ma neco za sebou, kolem popobiha velikej pes a podklad, do kteryho je ten hever zaborenej taky nic moc...takze v polnich podminkach radci s autem nelomcovat zespodu..Macek píše:Stačí to rameno vzít za oba konce a klepat dolu a přitom stím otáčet a do minuty čep povolí a vypadne z kuželu...

A to je takovej problém si to auto vepředu hodit na nějaký špalky? Já teda nevim, ale pokud mám auto jen na heveru, tak si troufnu akorá měnit kola, jinak pod něj radši moc nelezubudha píše:chvili jsem to zkousel, nez si mozek spojil par veci: auto stojí z kopce, je na heveru, kterej uz ma neco za sebou, kolem popobiha velikej pes a podklad, do kteryho je ten hever zaborenej taky nic moc...takze v polnich podminkach radci s autem nelomcovat zespodu..Macek píše:Stačí to rameno vzít za oba konce a klepat dolu a přitom stím otáčet a do minuty čep povolí a vypadne z kuželu...
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
tak už mám všechny čepy za sebou,bylo to o nervy ale je to ok až na ten dlouhej čep musel sem ho ze spodu přivařit proto že mi do tý díry vlezl po klepnutí malim kladívkem .Jinak se přikláním ke způsobu palicí vyndat a palicí nandat je to zadara a nikdo mi to nezkurvý jak ty tataři v kralupech,musel sem pak koupit nový rameno.
Dovolil bych si oživit toto téma. Chystám se na výměnu čepů. Z ramen jsem už vylisoval všechny čepy (u souseda na 12t hydraulickem lisu). Na ty zadni silentbloky jsem šel mazaně. Kolem vnitřního kroužku jsem nacákal mazadlo a malým šroubováčkem jsem ho naháněl mezi rameno a gumu. Pak už jsem to jen dal pod hřebenový (pákový) lis a siláče šly ven.
Teď ale bych se rád zeptal, jak správně zorientovat nové čepy? V "Jak na to" ani v Haynesovi jsem nic nenašel. Jenom, že se to nesmí měnit, jenom celý rameno.
Je mi jasný jak by to asi přibližne mělo být, ale nejsou tam nějaký značky? Nic jsem nenašel.
Teď ale bych se rád zeptal, jak správně zorientovat nové čepy? V "Jak na to" ani v Haynesovi jsem nic nenašel. Jenom, že se to nesmí měnit, jenom celý rameno.
Je mi jasný jak by to asi přibližne mělo být, ale nejsou tam nějaký značky? Nic jsem nenašel.
BMW E30 320i Touring
pokud si pamatuju, tak zespoda čepu byla nějaká šipka...ale čep je čep..buď se s nim dá točit dokola, pak je jedno jak ho dáš a nebo má pohyb jen ve 2. směrech (tuším ten dlouhý) tak ho dáš podle toho jak se hýbe rameno při propružení...