Jirule píše:Ahoj,
Mám E30 M40 316i Touring, a škube taky.
Vše nasvědšovalo k poklesu proudu k řídící jednotce.Když ke škubání došlo začla se rozsvěcet kontrolka ABS a to přestalo i fungovat.ABS se oživilo vypnutím klíčku a znovu nastartováním.Napájení ABS a řídící jednotky motoru je na stejný větvy.Takže jsme našly relátka přes který to leze a ty jsme vyměnily.A světe div se škubání přestalo............................................................................................................to bylo na podzim když bylo sucho.
Začla zima, pokaždý když jsem vymetl kaluž pravou stranou auta začlo to škubat zase ..postupně se to začalo zhoršovat a ted' to škube pořád jako nikdy předtím.....Vypadá to jakoby k tomu prokostřování docházelo na snímačích ABS nebo opotřebení brzd. destiček ,snímač polohy kliky,alternátor..a podobně.. prostě někde tam kde se dostane voda rozstřikem od kol.
![]()
Mám vyměněno:Filtr vzduch
Kabely svíček
Svíčky+ indukčka
Relátka :palubní napájení,vyhřejvání lambády,a to co tam je nevím naco ,tak je vyměněný taky
Rozvody před 1000 Km.
Na diagnostice nic,ještě to půjde na osciloskop tak snad objevíme něco nového.
mne to skubalo ked som vosiel do velkej mlaky, alebo velmi prsalo a robila to lambda. skus odpojit ci nepomoze.