Zdravím,
chci se zeptat na vaše zkušenosti, aby se mi zúžila oblast pro kontrolu dřív než se pustím do práce.
Při přejezdu retardérů (od těch malých plastových až po velké asfaltované) mi něco vrže na přední levé straně.
Při nájezdu kola na retardér i při sebepomalejší rychlosti to zaskřípe a pak na sjezdu zase kolo se skřípěním jakoby žuchne zpátky.
Kromě retardérů je to také slyšet při průjezdu kruháčem - jak nejdřív při nájezdu točí volant doprava, tak pak při průjezdu rychlé točení doleva a následně při výjezdu zase točení doprava, tak v každé té fázi si to lehce vrzne.
Tlumiče jsem dával nové před cca. 2 lety, dělá mi to jen levá strana, vpravo je to OK.
Napadá vás, co by to mohlo být - silentbloky, nějaké uchycení, stabilizátor, někde nějaká vůle?
Díky za každý námět.
Vrzání od přední nápravy při přejezdu retardérů
-
- člen E30.cz
Re: Vrzání od přední nápravy při přejezdu retardérů
To je těžko, to může být cokoliv co se hýbe. Tlumič, zadní siláč na ramenu, uložení stabíku. Jediné dobré je, že na tříce těch možností nemáš tolik, jak na složitějších nápravách 

Re: Vrzání od přední nápravy při přejezdu retardérů
jako první bych zkontroloval táhlo stabíku. To je na vymletí nejnáchylnější. Potom zadní siláč ramene (gumovej puk) a nakonec horní uložení tlumiče. Pokud to nebude nic z toho, pak to bude dobré laborování ve stylu někam něco zapadlo a teď to dělá duchařské zvuky ...
BTW - máš tam klasické gumové siláče nebo polyuretan?
BTW - máš tam klasické gumové siláče nebo polyuretan?
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA