Cabrio - nefunguje sklápění opěradla

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Bucky_z_kentucky
člen E30.cz

Cabrio - nefunguje sklápění opěradla

Příspěvek od Bucky_z_kentucky » 02. 04. 2025 08:08

Zdravím,

zničehonic mi přestalo fungovat sklápění opěradla sedadla řidiče na cabriu. Pačka pro odjištění a sklopení opěradla se pohybuje úplně volně sem tam, není cítit žádný odpor/tah, opěradlo pevně drží v nastavené pozici a nedá se sklopit Jinak možnost nastavení sklonu opěradla páčkou na boku sedadla funguje normálně. Nemáte někdo tip jak a na co se podívat nejdříve?

Díky za každý námět

JohNNyE30
člen E30.cz

Re: Cabrio - nefunguje sklápění opěradla

Příspěvek od JohNNyE30 » 03. 04. 2025 09:07

Ahoj, asi se tam něco pokazilo :D Předpokládám, že to bude v táhlu (č.1). Nejsem si teď jistý, ale když se zezadu ohneš pod sedačku, tak by tam měl být konec toho táhla, takže bys měl dokázat tu sedačku "odjistit" a sklopit. Ale minimálně sundání toho zadního papundeklu sedačky se asi nevyhneš (drží dole na 2 šroubcích, potom vysunout nahoru).
bq1.png
Obrázek

Bucky_z_kentucky
člen E30.cz

Re: Cabrio - nefunguje sklápění opěradla

Příspěvek od Bucky_z_kentucky » 13. 04. 2025 18:07

Díky, přesně tohle jsem potřeboval.

Takže jsem vyndal sedadlo z auta (při nefungujícím sklápění opěradla to jde k...a těžko, protože se nenadzvedne zadní část sedadla, aby se dalo dostat golou k zadním šroubům v kolejnicích), provedl rozborku zadního deklu, ale žádný problém nikde nebyl, lanko od táhla šlo na obě strany lehce, ale nefungovalo to. Nakonec jsem zjistil, že stačilo sundat boční kulaté plastové kryty dole u kloubu sedadla/opěradla, protože mi na jedné straně vyskočilo očko na konci lanka ze západky, kterou se odjišťuje opěradlo na sklopení. Takže oprava na minutu, ale práce jak na kostele :wink:. No nic, alespoň jsem si to vyzkoušel a do budoucna budu vědět, kdyby něco.

Odpovědět