Mazani problem
Re: Mazani problem
buď je vydřený čerpadlo, nebo ložiska na klice mají velkou vůli
Začal bych čerpadlem. Může se i ztrácet vydřenýma vahadlama. Podle videa to docela cvaká na vahadlové klaviatuře
Muze byt klidne jen praskla pruzina v tom tlakovym regulatoru, to uz jsem resil u m20 asi desetkrat. Ale cvaka to pekne no, zvuk z telefonu muze ale klamat
Jo cvaka aj keď je v motore skoro všetko nové okrem klukovych ložísk ktoré vyzerali byť ok, aj excentrické podložky na vahadlach bude to treba ešte raz nastelovat ináč v motore je momentalne olej 10w50 skúšal som dať aby bol hustejší pri vyššej teplote predtým tam bol 10w40 ale nakoniec výsledok je ten istý
sundej vanu, kup si od kolbenschnidta tohle https://www.youtube.com/watch?v=yTGiWfkpBsI a změř vůle na ložiscích kliky - hlavní i ojniční
přitom taky zkontroluj tu velkou pružinu v olejovym čerpadle a celkovej stav čerpadla - nechá se jednoduše celý rozebrat...
přitom taky zkontroluj tu velkou pružinu v olejovym čerpadle a celkovej stav čerpadla - nechá se jednoduše celý rozebrat...
Takže čerpadlo rozobraté tu sú nejaké fotky https://ado6.rajce.idnes.cz/E30_olejove_cerpadlo pružina je ok len tie steny na čerpadle sú celkom doskriabane mám aj druhé čerpadlo ale stav je vizuálne ešte horší :-)
Ten plastic gauge uz mam doma no na to zatiaľ nebol čas skúsiť . Možno cez víkend
Ten plastic gauge uz mam doma no na to zatiaľ nebol čas skúsiť . Možno cez víkend
Takže nedalo mi to spať a dnes som mal čas tak som sa pustil do toho merania výsledok je od od 0,038- 0,63 pár fotiek je tu https://ado6.rajce.idnes.cz/Vola_kluky/ meral som len klukove keďže ojnicne sa menili 3 mesiace dozadu a v albume není fotka prvého a posledného ložiská nejak som na to zabudol. Výsledok je myslím jednoznačný aj keď na kluke neboli žiadne škrabance motor bude musieť von a vybrať kľuku a vymenit ložiská alebo sa to dá aj bez vybratia motora ? S tým že sa len zhodí prevodovka a remenica skúšal to niekto ? Či nemám vymýšľať a vybrať to cele
ty ložiska už nejsou nic moc, to je pravda, rozdíly by tam na neměly být při měření plastigauge
hlavní ložiska se dají vyměnit zespoda v pohodě - musíš je protočit kolem namontované kliky - samozřejmě pěkně namazaný a jedno po druhym
hlavní ložiska se dají vyměnit zespoda v pohodě - musíš je protočit kolem namontované kliky - samozřejmě pěkně namazaný a jedno po druhym
ty ojnicni bych radeji taky zmeril pro uplnost kdyz uz to delas
Takže ložiská vymenené a výsledok biedny- pri zohriatom oleji sa nedostanem vo vysokých otáčkach nad 4 bary (to isté ako so starými ložiskami )a na voľnobehu je to cca 0.9bar (lepšie o 0.4 bar) oproti starým loziskam bolo okolo 0.5 baru nejaké ďalšie nápady ?
4 bary jsou při zahratym motoru ok
Jakej olej tam ted mas?
Jakej olej tam ted mas?
10w-50 total
Zkus ještě mrknout jak moc ti to utíká kolem tyček na ventilové vahadla .viz video
https://youtu.be/QiEPthxSJyA
https://youtu.be/QiEPthxSJyA
- MattyX
Může ti letět tlak na hlavě - špatná vahadlová tyč viz pinky, netěsnící sprška vačky, vylítaná bronzová futra vahadel, a pak na závěr ta největší klasika - vydřené uložení vačky - tady když je moc velká vůle, tak je to stejný jako uložení na klice, prostě tlak letí pryč ;) pokud to je zdravý tak na horký olej kolem 3-3,5 musí být plný tlak vždycky i s bídným čerpadlem to tak namaže ;)
Sorry ze se jeste vracim k ty pruzine v tom cerpadle, ale pokud mas i vrsek novej a muzes tedy vyloucit co psal Mattyx tak bych to zkusil jeste jednou sundat a tu pruzinu trochu natahnout, nebo pod ni dat podlozku. Na driftovacim aute jsem to udelal protoze mi pri dlouhych zatackach za horka problikavalo mazani. Pak to prestalo
No priatelia mrkol som to a výsledok je nasledovný https://youtu.be/gwbE5Xs07cI neviem však čo si o tom mam myslieť :-D ináč auto samo zdochlo neviem prečo keď som to zložil S5 išlo normálne zas.
to vypadá jako by byl prasklej kanál, kterej zásobuje olejem sprchu vačky
chcíplo to protože si nezacpal hadici odvětrávání klikovky a sálo to tam falešnej luft
chcíplo to protože si nezacpal hadici odvětrávání klikovky a sálo to tam falešnej luft
- MattyX
v té vahadlové tyči je na konci zaslepka. Zřejmě ji někdo neodborně vyklepával ven a ta zaslepka praskla a ten tlak se ztrácí tady :)
Vůbec nehledej problém jinde než tady, to je díra jak doprdele, a ten tlaky tady letí ;)
Vůbec nehledej problém jinde než tady, to je díra jak doprdele, a ten tlaky tady letí ;)
[quote=MattyX post_id=945213 time=1567972588 user_id=6656]
v té vahadlové tyči je na konci zaslepka. Zřejmě ji někdo neodborně vyklepával ven a ta zaslepka praskla a ten tlak se ztrácí tady :)
[/quote]
To se mi kdysi stalo taky se priznam:))) ale nastesti jsem si toho vsiml vcas
[/quote]
To se mi kdysi stalo taky se priznam:))) ale nastesti jsem si toho vsiml vcas
No je to možne ako vraví mattyx hlava sa robila nove gufera ventilov a zabrusenie + zbrusenie hlavy robil mi to známy a takuto hlavu robil samozrejme prvy krat lebo furt robia len 1.9tdi :D a podobne traktory, oazka znie dá sa tá zaslepka niečim nahradiť je tam závit alebo niečo ? ked bude čas popracujem na tom a vyberiem tie tyčky. moc som sa na to odborne nepozeral zatial .