Dlouhy chod pedalu spojky

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Mirek E.
Příspěvky: 1105
Registrován: 26. 06. 2012 16:13

Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od Mirek E. » 19. 07. 2015 22:57

Ahoj, resil jste nekdo dlouhy chod spojkoveho pedalu? Spojka mi zabira uplne az nahore, vlastne staci pedal zmacknout snad o centimetr a uz muzu radit. Spojka je komplet nova, valecky netecou, ale jsou puvodni. Muze to delat treba vychozely valecek co je na prevodovce? Docetl jsem se to, kdyz jsem hledal na googlu. Nebo co jineho by to mohlo delat? Dost me to stve, protoze kamosovi v 325i spojka zabira uplne krasne uz v pulce pedalu. Ja poustim, poustim a az kdyz na pedalu skoro nemam nohu, zacne to zabirat...

Diky za rady

Uživatelský avatar
MattyX
Příspěvky: 11820
Registrován: 06. 07. 2008 17:31
Bydliště: Zatáčka před Wídňou - Štatl - Vopičí hory

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od MattyX » 20. 07. 2015 15:59

Dej tomu ještě chvilu času než si to posedá, ten chod se pak trochu doladí ;)
Tohle bych tipnul spíše na přítlačák pak... Jednou jsme dávali VALEO spojku a ta tohle dělala pořád :-/
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ
Obrázek

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

Mirek E.
Příspěvky: 1105
Registrován: 26. 06. 2012 16:13

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od Mirek E. » 20. 07. 2015 20:15

Chod byl stejny i s pritlacakem Sachs. Mam objednane nove valecky, tak snad to pomuze.

Mirek E.
Příspěvky: 1105
Registrován: 26. 06. 2012 16:13

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od Mirek E. » 21. 07. 2015 22:15

Oba valecky vymeneny, odvzdusneno a chod stale stejny. Takze dalsi vyhozene prachy. Jsem myslel ze to v tu chvili zapalim. Zitra to budu dal resit...

Uživatelský avatar
MattyX
Příspěvky: 11820
Registrován: 06. 07. 2008 17:31
Bydliště: Zatáčka před Wídňou - Štatl - Vopičí hory

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od MattyX » 21. 07. 2015 22:19

Přítlačák... :mrgreen:

Potom jedině zkusit prodloužit tyčinku z válečku co ovládá ložisko, tam to bude ale vývoj jak to udělat, aby ti to sedlo...
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ
Obrázek

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

Uživatelský avatar
528i
člen E30.cz
Příspěvky: 651
Registrován: 17. 01. 2014 10:46
Bydliště: Liberec

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od 528i » 22. 07. 2015 05:46

MattyX píše:Přítlačák... :mrgreen:

Potom jedině zkusit prodloužit tyčinku z válečku co ovládá ložisko, tam to bude ale vývoj jak to udělat, aby ti to sedlo...
naopak zkrátit, ale neni to moc efektni řešení, na zkoušku bych zkusil ten váleček jen podložit, jestli se to změní a přítlačák má novej od sachse


Tak co Míro dáme znova převodovku, tenhle týden jsme to ještě nedělali :lol:
Obrázek

Mirek E.
Příspěvky: 1105
Registrován: 26. 06. 2012 16:13

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od Mirek E. » 22. 07. 2015 10:35

Nechci to nejak prasit. Musi byt jeste nekde chyba, vsechno je jinak novy. Pritlacak a lozisko jsou od Luku, lamela z Feroda, valecky Brembo.

Nejvic me sere, ze jsem delal spojku prave kvuli tomu, ze zabira uplne nahore a ze nejspis bude sjeta. A ono to dela i s novou spojkou...

Mirek E.
Příspěvky: 1105
Registrován: 26. 06. 2012 16:13

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od Mirek E. » 24. 07. 2015 06:52

Takze jsme na to neprisli. Nejspis to bude mechanicky problem ve vypinani spojky. Vcera jsem to zkusili odvzdusnit nekolika zpusoby a stale zabira uplne nahore. Nicmene, spojka je na 100% sepnuta, tahnul jsem za tricou E39 Ladovo (528i) pritelkyne a neklouzla ani pri skubnuti. Vyresil jsem to provizorne dorazem ze sroubu, o ktery se pedalem opru, takze ji neseslapnu az na podlahu. Mel jsem celkove problem se s tim nejak rozumne rozjet, aniz bych pouzil rucku...

Po bigu to budu dal resit. Kdyby nekoho jeste neco napadlo, piste.

Dik

Uživatelský avatar
branis
Příspěvky: 29
Registrován: 24. 11. 2013 18:48
Bydliště: Trenčín

Re: Dlouhy chod pedalu spojky

Příspěvek od branis » 13. 01. 2018 19:45

Mám rovnaký problém :D Všetko vymenené ale spojka zaberá až pri vrchu ... Aj si to nejako vyriešil ?

Odpovědět