Tak mě moje milé auto (e36 325TDS kombi) začíná zlobit...zničehonic prostě nechytne.
Příznaky:
Příjdu k autu, odemknu, otočím klíčky, nažhavim, starurju - startér točí, auto nechytne. Nechám ho pár dní, proces opakuji a auto chytne a třeba dva dny jezdí bez problémů. A pak zase nechytne. Zatím se mi to stalo vždycky doma, horší by bylo, kdyby mě takhle vyšplouchlo někde daleko...
Do včerejška zase jezdilo bez problémů, tak jsem naložil rodinku a že pojedeme - žhavím, startuju, startér točí - auto nechytá....ALE když jsem auto odemykal a pak otevíral kufr, tak se samo zamklo...to mi přišlo divný, takže když auto nechytlo, tak jsem asi 5x zamknul a odemknul a hle - auto chytlo napoprvé jako by se nechumelilo! Tak jsme vyrazili na nákupy a vše v pohodě.
A dnes opět nechytlo - zkoušel jsem odemykat a zamykat asi 10x a nepomohlo to.
Napadá někoho diagnóza?? Já to tipuju na elektriku - nejspíš imobilizer...??
Prožeňte to někdo mozkovýma závitama a poraďte co dál...
Díky
Točí ale nechytne
Re: Točí ale nechytne
Nikoho nic nenepadá?
Mám podezření, že si auto myslí, že není odemknuto a je teda nevypnutý imobilizer...
Co všechno vypíná imobilizer? Vypne přísun nafty? Ptám se, protože když startuju = startér točí, tak vidím jak bublinka v hadičce od nafty putuje do motoru...což znamená, že to naftu dává...což by tedy mojí domněnku vyvracovalo...
Nebo když je zapnutý imobilizér, tak to ani netočí startérem?
Mám podezření, že si auto myslí, že není odemknuto a je teda nevypnutý imobilizer...
Co všechno vypíná imobilizer? Vypne přísun nafty? Ptám se, protože když startuju = startér točí, tak vidím jak bublinka v hadičce od nafty putuje do motoru...což znamená, že to naftu dává...což by tedy mojí domněnku vyvracovalo...
Nebo když je zapnutý imobilizér, tak to ani netočí startérem?
Re: Točí ale nechytne
Tak mi místní mekánik vyměnil čidlo na teplotu motoru a problém vyřešen - auto startuje OK. Že prý bylo špatné a auto nežhavilo i když kontrolka svítila.