Točí ale nechytne

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Gerchan

Točí ale nechytne

Příspěvek od Gerchan » 21. 12. 2014 21:05

Tak mě moje milé auto (e36 325TDS kombi) začíná zlobit...zničehonic prostě nechytne.
Příznaky:
Příjdu k autu, odemknu, otočím klíčky, nažhavim, starurju - startér točí, auto nechytne. Nechám ho pár dní, proces opakuji a auto chytne a třeba dva dny jezdí bez problémů. A pak zase nechytne. Zatím se mi to stalo vždycky doma, horší by bylo, kdyby mě takhle vyšplouchlo někde daleko...

Do včerejška zase jezdilo bez problémů, tak jsem naložil rodinku a že pojedeme - žhavím, startuju, startér točí - auto nechytá....ALE když jsem auto odemykal a pak otevíral kufr, tak se samo zamklo...to mi přišlo divný, takže když auto nechytlo, tak jsem asi 5x zamknul a odemknul a hle - auto chytlo napoprvé jako by se nechumelilo! Tak jsme vyrazili na nákupy a vše v pohodě.

A dnes opět nechytlo - zkoušel jsem odemykat a zamykat asi 10x a nepomohlo to.

Napadá někoho diagnóza?? Já to tipuju na elektriku - nejspíš imobilizer...??

Prožeňte to někdo mozkovýma závitama a poraďte co dál...

Díky

Gerchan

Re: Točí ale nechytne

Příspěvek od Gerchan » 22. 12. 2014 19:01

Nikoho nic nenepadá?

Mám podezření, že si auto myslí, že není odemknuto a je teda nevypnutý imobilizer...

Co všechno vypíná imobilizer? Vypne přísun nafty? Ptám se, protože když startuju = startér točí, tak vidím jak bublinka v hadičce od nafty putuje do motoru...což znamená, že to naftu dává...což by tedy mojí domněnku vyvracovalo...

Nebo když je zapnutý imobilizér, tak to ani netočí startérem?

Gerchan

Re: Točí ale nechytne

Příspěvek od Gerchan » 23. 12. 2014 16:56

Tak mi místní mekánik vyměnil čidlo na teplotu motoru a problém vyřešen - auto startuje OK. Že prý bylo špatné a auto nežhavilo i když kontrolka svítila.

Odpovědět