Bordel v palivové soustavě

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
MIVO

Bordel v palivové soustavě

Příspěvek od MIVO » 25. 10. 2004 16:39

Poté, co jsem konečně dovlekl svoji 318iS zpět do garáže z "autoservisu" jsem zjistil, že v palivové soustavě je nějaká sračka. Benzínové čerpadlo bylo zaseklé tím humusem. Po vymontování se mi ho podařilo roztočit tím způsobem, že jsem mělil způsob zapojení, a tím, že se to cukalo na jednu a pak na druhou stranu, tak to nakonec povolilo a začalo to fungovat. Poté jsem odpojil přívod a odvod benzínu a přívod benzínu jsem startováním naplnil čistým benzínem. Něco z toho humusu ale zůstalo v oblasti vstřikování. Jak to dostanu pryč? Pokoušel jsem se to při vymontovaných svíčkách vystříkat ven, ale benzín mi teče jen ze vstřiku na prvním válci. Z dalších jde stále ta hnusná směs. Jakým způsobem se to dá vyčistit, aniž bych musel demontovat přívod vzduchu? Nechce se mi dělat nová těsnění.

BaVomil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BaVomil » 25. 10. 2004 23:02

to jezdíš bez filtru, že to máš ve fsřikování.
vobyčejně filter nepropustí sračky a tak se ucpe, no a pak vodejde pumpa z tej námahy protlačování paliva skrz ucpanej filtr.

MIVO

Příspěvek od MIVO » 26. 10. 2004 08:09

Tím humusem jsem myslel takovou podivnou emulzi bez hrubých nečistot. Ta emulze nesmrdí po benzínu, na rukou je lepkavá a je sladká. Několik kapek, která mi při odsávání dopadli na karosérii, mi okamžitě poleptalo lak. Mě to přijde jako nemrznoucí směs, ale nedokáži si představit, jak by se to mohlo dostat do vedení paliva.

BaVomil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BaVomil » 26. 10. 2004 15:14

Diš se benín vodpaří tak vostane želatina.
Tak tedy diš vodsatavíš auto na dlouho tak jen s plnou nádrží až do krku aby v systému bylo co nejmíň zduchu.
F tvejm případě bude nutno mechanicky vypucovat diš není průtok.

mizuh

Příspěvek od mizuh » 28. 10. 2004 17:34

Není to sice úplně k tématu, ale rád bych se zeptal jak nejlíp vyčistit nádrž od sr..ek usazenejch na dně nádrže.

MIVO

Příspěvek od MIVO » 01. 11. 2004 09:06

mizuh píše:Není to sice úplně k tématu, ale rád bych se zeptal jak nejlíp vyčistit nádrž od sr..ek usazenejch na dně nádrže.
Vypustit nádrž.

mizuh

Příspěvek od mizuh » 01. 11. 2004 09:42

MIVO píše:
mizuh píše:Není to sice úplně k tématu, ale rád bych se zeptal jak nejlíp vyčistit nádrž od sr..ek usazenejch na dně nádrže.
Vypustit nádrž.
Co nějakej výplach :?:

MIVO

Příspěvek od MIVO » 01. 11. 2004 10:51

mizuh píše:
MIVO píše:
Vypustit nádrž.
Co nějakej výplach :?:
Pokud bys to chtěl něčím proplachovat bez demontáže nádrže ven, tak bych to udělal zase jenom benzínem při otevřeným šroubu na dně. Ten smíchanej benzín je potřeba potom oddělit od toho ostatního. Já jsem ten vypuštěnej "benzín" doléval do větší skleněné nádoby (třeba 3L sklenice od okurek) a odshora jsem vždy odsál jenom čístý benzín do druhého kanystru. Až ti z nádrže poteče jenom čistý benzín, tak bys to měl mít čistý. Zašroubuj, vrať tam ten čistej benzín a přidej do nádrže nějaký prostředek pro absorbci vody a vyčištění palivové soustavy, mají je na každé pumpě. Některé z těchto přípravků dokonce rozpouštějí nečistoty ve spalovacím prostoru a čistí ventily. V každém případě je dobré tyto přípravky použít před zimním obdobím a znovu po zimním období.

Odpovědět