Stale mi sviti pred startovanim oranzova kontrolka se vstrik
Poprosil by som o radu,mám 324TD a problém, s ktorý sa mi zatiaľ nepodarilo vyriešiť.Skúsim čo najstručnejšie popísať:Motor zhasne kedy sa mu zachce,teda problém sa vyskytuje nepravidelne.Stáva sa to ako u studeného tak aj u zahriateho motora.Inak funguje ako hodinky,spotreba je v poriadku,ťah má.Mám podozrenie na dávkovanie paliva,ale ďalej netuším.Skontroloval som palivový filter a vymenil,pod zadným sedadlom som pozrel to sitko-je v poriadku.Spozoroval som že keď sa stane vyššie popísaný problém rozsvieti sa na prístrojovke oranžová kontrolka vstrekovania,motor zhasne a cca. po 5 sekundách je ochotný znova naštartovať.Potom sa problém nevyskytne dajme tomu celý deň,ale opakuje sa znova a znova.Postrehol som tiež keďže hadička na naftu je priehladná že sú v nej bublinky,teda vzduch.Taktiež sa mi stáva že povedzme ráno mi padne nafta ale čo je je pre mňa záhada stáva sa to nepravidelne.Vtedy na štart používam dcéru,ja pumpujem ručne palivo a ona štartuje
okázala by tento problém odhaliť diagnostika alebo riešil už niekto podobný problém?

Aj pokazené hodiny ukazujú dvakrát denne správny čas
ta kontrolka znamena, ze je bordel v palivu-odkalit filtr..pripadne celou nadrz
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
Opravy, upravy, G.O...

na filtru i na nadrzi je odkalovaci sroub..
B ílo M odrá W rtule
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
Opravy, upravy, G.O...

no když to řeknu ve zkratce, tak ti motor běží v nouzovém režimu. ECU ti nedolaďuje předvstřik na čerpadle podle aktuálního zatížení a jízdního režimu a to jede jenom na základní, mechanicky nastavený předvstřik. Vysrat by se nic dalšího díky tomuto nemělo, nicméně chod motoru je asi trochu tvrdší. Ideální to ale ovšem neni, že jo.... 

No smoke, no fun...