Jak na vyhřívání zrcátek

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Venca

Příspěvek od Venca » 17. 09. 2010 09:00

Jardžíno píše:pokud můžu nemohl by mi někdo poradit . kde konkrátně je vyhřívání zrcátek v tomhle pro mě jediném nákresu. celou funkci pohybu sem pochopil do detailu. jen nechápu to vyhřívání. principielně je to jednoduché vím. potřebuju pochopit uplně selý systém. takže i vyhřívání. momentálně sem mimo auto. takže nemužu zkoušet. jde mi o to že vyhřev funguje pořát. jen nevím jestli funguje i při hýbání zrcátkem nebo jen v klidové poloze.
.
.
moc se omlouvám za velikost obrázku. už dlouho sem nic nevkládal a spletl sem si odkaz. se mi daří teda
... to ovšem bylo schéma ovládání zrcátek, nikoli ohřevu.

.

Jardžíno

Příspěvek od Jardžíno » 17. 09. 2010 10:56

a neměl by někdo schéma ohřevu. já sem si říkal že to nemužu najít. snad mi bude stačit jen vysvětlit zda výhřef funguje i když se hýbe zrcátkem? nebo jen v nulové pozici. kdybych to viděl na schámatu tak to pochopím. jen sem to nenašel. chtěl bych prostě vedět jestli je při pohybu napájení přemostěno nebo ne. :wink:
Bmw e30 318i coupé :-) m10
Teď e30 325i coupé 24V

Venca

Příspěvek od Venca » 17. 09. 2010 11:31

Jardžíno píše:a neměl by někdo schéma ohřevu. já sem si říkal že to nemužu najít. snad mi bude stačit jen vysvětlit zda výhřef funguje i když se hýbe zrcátkem? nebo jen v nulové pozici. kdybych to viděl na schámatu tak to pochopím. jen sem to nenašel. chtěl bych prostě vedět jestli je při pohybu napájení přemostěno nebo ne. :wink:
vyhrev-zrcatka-dodatecna-montaz-t74659.html

Z toho je jasný, že je tam zavedenej extra el. okruh pro odporovou mřížku.

.

Jardžíno

Příspěvek od Jardžíno » 17. 09. 2010 11:46

Venca píše:
Jardžíno píše:a neměl by někdo schéma ohřevu. já sem si říkal že to nemužu najít. snad mi bude stačit jen vysvětlit zda výhřef funguje i když se hýbe zrcátkem? nebo jen v nulové pozici. kdybych to viděl na schámatu tak to pochopím. jen sem to nenašel. chtěl bych prostě vedět jestli je při pohybu napájení přemostěno nebo ne. :wink:
vyhrev-zrcatka-dodatecna-montaz-t74659.html

Z toho je jasný, že je tam zavedenej extra el. okruh pro odporovou mřížku.

.
¨
no mě tak extra nepříde . je to přiděláno na hnědý a modrý, který je použit hlavně k funci pohybu zrcátka. to už sem si taky vyčetl. ale chápej mě nemám to v ruce abych se kouknul. tudíš mě jen zajímá jak je to uděláno.
zkusím popsat o co mi jde :

při pohybu doleva doprava se mění polarita na motorku.
dráty modrý a černý tuším.
z modrého je napájen i výhřev
tudíš když se na modrém mění + a - jak to zvládá výhřev? o to mi de. jak je to udělané aby to nešlo do zkratu. chce to asik nákres. :wink:
Teď e30 325i coupé 24V

Venca

Příspěvek od Venca » 17. 09. 2010 12:17

Jardžíno píše:¨
no mě tak extra nepříde . je to přiděláno na hnědý a modrý, který je použit hlavně k funci pohybu zrcátka. to už sem si taky vyčetl. ale chápej mě nemám to v ruce abych se kouknul. tudíš mě jen zajímá jak je to uděláno.
zkusím popsat o co mi jde :

při pohybu doleva doprava se mění polarita na motorku.
dráty modrý a černý tuším.
z modrého je napájen i výhřev
tudíš když se na modrém mění + a - jak to zvládá výhřev? o to mi de. jak je to udělané aby to nešlo do zkratu. chce to asik nákres. :wink:
Jo takhle...

Pouze při pohybu vpravo nebo dolů je ohřev bez napájení.

.

Jardžíno

Příspěvek od Jardžíno » 17. 09. 2010 12:48

bingo to sem potřeboval vedět. díky:-) :wink: scháma asik nebude tak mi tohle musí stačit. díky venco :wink:
Teď e30 325i coupé 24V

Odpovědět