lámu sa mi váhadla
lámu sa mi váhadla
poradte mi niekto.mam e30 320i M20B20 a uz tretie vahadlo sa mi zlomilo za 3 mesiace.co s tym moze byt?tesne ventyli to asi nebudu bo som ich nastavoval na 0,25 tak ako je predpisane a aj tak motor bolo dost pocut.dost bol hlucny.poradte mi prosim co s tym.
uz jsem se s tím setkal u dvou motoru byla to vzdy e30 325i a stalo se to vzdy v maximálních otáčkach,u toho prvního stačilo vyměnit jen to prasklé vahadlo a uz to bylo o.k,na druhém aute se to stále opakovalo tak jsem vyměnil komplet vahadla a vačku,po zkušební jízdě znovu serídil ventily uz na tom najel 10 000km a je to v pohodě nevím proc se to děje ventily chodily krásně zlehka a prasklo pokazdé jiné vahadlo jestli někdo na něco prišel at sem písne taky me to zajímá 

JIRKA TDS
Tak rek bych ze se potkal ventil s pistem, takze zkontrolovat jestli neni preskocenej rozvodak, moc snizena hlava...
Me ruplo vahadlo na 320i nedavno taky (motor byl taky hlucnejsi), pucil jsem auto segre (neumi moc ridit), a ona tam vrazila nejakou nizsi rychlost, prudce pustila spojku, skubanec a uz to bylo
Pist na valci kde ruplo vahadlo: http://img10.imageshack.us/img10/3179/dscf5065ap6.jpg
Ostatni pisty mely taky lehce vyrazeny vyfukovy ventily, ale vrypy byly cerny takze uz byly starsi.
Jinak rozvodak preskocenej nebyl, znacky pokud se muze hlava zbrousit byly taky videt, asi moc vytahanej rozvodak...
Me ruplo vahadlo na 320i nedavno taky (motor byl taky hlucnejsi), pucil jsem auto segre (neumi moc ridit), a ona tam vrazila nejakou nizsi rychlost, prudce pustila spojku, skubanec a uz to bylo

Pist na valci kde ruplo vahadlo: http://img10.imageshack.us/img10/3179/dscf5065ap6.jpg
Ostatni pisty mely taky lehce vyrazeny vyfukovy ventily, ale vrypy byly cerny takze uz byly starsi.
Jinak rozvodak preskocenej nebyl, znacky pokud se muze hlava zbrousit byly taky videt, asi moc vytahanej rozvodak...
podle me bud blbe nastaveny rozvody..v pripade ze je to pokazdy jinde to muze bejt i unava materialu..precijen uz je to 20let a zlomenej konik je celkem bezna vec..kazdopadne delat to kazdej mesic je peknej voser 

B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...

- maca
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
ameris tu vuli ventilu? mezi konikem a vackou a nebo mezi konikem a ventilem< sem se setkal ze byl vyjetej dulek ve ventilu a do nej zapadal ten excentr z konika a tam na tom se ta vule prostye seridit nedala, je lepsi ji serizovat mezi vackou a konikemam jinak bych to asi tipoval taky spis na unavu materialu, jeste zkous zkouknout jak vypadaji p[ruziny pod ventilama, setkal sem se s tim, ze byla praskla a pak se ten ventil nestihal ve vysokych otackach zavrit a klepnul si 

clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi