E36 320i stříká chladící kapalina-vyřešeno (?)
E36 320i stříká chladící kapalina-vyřešeno (?)
Ahoj, potřebuju pomoct. Mám E36ku 320i a po zahřátí motoru se mi strácí kapalina. A jde to od nádobky chladiče. Tak sem jednou při zahřátem motoru otevřel kapotu a trochu poturoval a zjistil jsem že mi to stříká přes odvzdušňovací šroub co je vedle víčka chladiče. A taky to přestalo topit - jde jen vlažný vzduch. Nevíte někdo co by to mohlo být?? Termostat, ucpané potrubí??
Naposledy upravil(a) PeteBMW dne 02. 02. 2009 23:11, celkem upraveno 1 x.
Nemusí bejt nutně i voda v oleji - trhlina v těsnení může být jen mezi kompresním prostorem a vodním okruhem.PeteBMW píše:No kdyby byla prasklá hlava nebo těsnění, tak je voda voleji a např na víčku by byla emulze ne? Jenže mi to stříka přes odvzdušňovací šroub, je zastříkaný celý motor...
Pak to fouká do vody....
.
Tak ten šroubek byl prasklej a pak se ulomila celá hlavička, takže to stříkalo jako blázen. Koupil jsem nový teda nový odvzdušňovací šroubek, dolil kapalinu odvzdušnil a dobrý... Ale tu hlavu budu muset nechat sundat a zkontrolovat takjako tak,protože v minulosti mi klekla vodní pumpa a motor sem trošku přehřál. A ta kapalina se mi ztrácí v v malým množství dlouhodobě.
- [CZ]Airwolf[OC]
Netesnici spoje na hadicich ?PeteBMW píše:Tak ten šroubek byl prasklej a pak se ulomila celá hlavička, takže to stříkalo jako blázen. Koupil jsem nový teda nový odvzdušňovací šroubek, dolil kapalinu odvzdušnil a dobrý... Ale tu hlavu budu muset nechat sundat a zkontrolovat takjako tak,protože v minulosti mi klekla vodní pumpa a motor sem trošku přehřál. A ta kapalina se mi ztrácí v v malým množství dlouhodobě.
Ex E30 318iS
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno

-
ne
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
mizí chlad.kapalina
čágo chlapi...nechtěl sem zakladat nové téma a tohle mi přijde "nejpříbuznější" potřeboval bych radu.
Potom co sem měnil vodní pumpu (ukapávala chl.kap. jenom pri jízdě), ted už při jízdě nekape. Přesto ráno příjdu k autu a je pode mnou koláč o průměru asi 10 čísel chl.kap.. Při bádání jak je to možný jelikož zastavim a nikde nic sem zjistil ,nakonec vyšlo najevo že začne prokapávat až tak po 15 minutách co zastavim. Uniká mezi dílem na kterej je přichycená vana a dílem bloku motoru (klín řemen, pumpa....)
Dá se někde sehnat to ono těsnění...popřípadě dá se to utěsnit ňákou pastou????... thnx
Potom co sem měnil vodní pumpu (ukapávala chl.kap. jenom pri jízdě), ted už při jízdě nekape. Přesto ráno příjdu k autu a je pode mnou koláč o průměru asi 10 čísel chl.kap.. Při bádání jak je to možný jelikož zastavim a nikde nic sem zjistil ,nakonec vyšlo najevo že začne prokapávat až tak po 15 minutách co zastavim. Uniká mezi dílem na kterej je přichycená vana a dílem bloku motoru (klín řemen, pumpa....)
Dá se někde sehnat to ono těsnění...popřípadě dá se to utěsnit ňákou pastou????... thnx