Relé žhavení
Relé žhavení
Dnes ráno som pri štartovaní zistil že mi nesvieti kontrolka žhavenia a ani zelená pre štart.Poistky som skontroloval sú v poriadku ale som sa dočítal že volakde je aj relé žhavenia.Mohlo by to byť jedno z týchto dvoch oranžové alebo červené? http://obrazok.eu/viewer.php?file=8zyml ... xt193s.jpg . Záchvat v jednom príspevku píše,citujem: Po sundani horniho krytu uvidis tavnou pojistku, ktera byva casto prepalena a auto nezhavi potom vubec. Rele je myslim pred spolujezdcem jako pod celnim sklem.Ja tam ale žiadnu tavnú poistku nevidím alebo hladám na zlom mieste?Samotné žhaviče som menil minulú zimu,všetkých 6 ks
Aj pokazené hodiny ukazujú dvakrát denne správny čas
To Mišánek:Mal si pravdu,tavnú poistku 80A som našiel a ako inak bola odpálená ale náhradu som za ňu nemal takže som to dočasne vyriešil takto: http://obrazok.eu/viewer.php?file=35to0 ... j9vehu.jpg Potom už žhavilo bez problémov.Ešte je otázka kde kúpiť presne takúto,predpokladám že ju bude treba objednať presne do 324Td.Inak dík za radu
Jsem rád že se to vyřešilo. Každopádně taky jsem si myslel, že tuto pojistku bude problém sehnat, jenomže jsem se pletl - seženeš ji kdekoliv v autodílech, u nás je dostupná i v ELITu a jinde.. Nemusí byt speciálně pro 324 (524) td, ale tato pojistka je univerzální stejně jako klasické pojistky v pojistkovnici 
Jinak mně bkdyž tato pojistka rupla, tak jsem to taky na rychlo řešil tak, že jsem tam místo pojistky při startování dal eska pásku, abych to mohl natočit

Jinak mně bkdyž tato pojistka rupla, tak jsem to taky na rychlo řešil tak, že jsem tam místo pojistky při startování dal eska pásku, abych to mohl natočit

No smoke, no fun...

PřesněVasa píše:ani kdyby bylo +40C - bohuzelMíšánek píše:Mně to zatim ruplo jenom jednouAle je fakt, že bez nažhavení studenou M21 nenastartuješ...

To ICO TD: Tak to ti neporadím.Tímto jsem se u mojí E28 nějak nezabýval a abych pravdu řekl, tak ani zatim nevim, kde tyto relé jsou

No smoke, no fun...

bohuzel nerozumim co popisujes. Ja ve svem TDcku zadne cervene rele nemam. Zkus to nejak vice popsat kde se nachazeji.ICO TD píše:Všetko už bolo ohľadne tejto témy povedané a už len záverom sa opýtam to čo na začiatku,ktoré relé je na žhavenie červené alebo oranžové?To len aby som už do budúcnosti neotravoval.Ak červené to druhé slúži na čo?Dík za všetko
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Takže vlastne relé žhavenia sa nachádza v jednej krabičke spolu s 80A tavnou poistkou vid diagram: http://obrazok.eu/viewer.php?file=ywen6 ... giuhew.jpg
červené=hlavní relé DDE
oranžové=relé pro vyhřívání palivového filtru(topné těleso nad naftovým filtrem.
hnědé=relé palivového čerpadla a to ti tam chybí,dle toho volného místa
Nebo to někdo prohodil,že tam třeba nemáš to vyhřívání naftovýho filtru,tak to oranžový dal na to podavací čerpadlo co je v nádrži.Nemáš zač.
oranžové=relé pro vyhřívání palivového filtru(topné těleso nad naftovým filtrem.
Nebo to někdo prohodil,že tam třeba nemáš to vyhřívání naftovýho filtru,tak to oranžový dal na to podavací čerpadlo co je v nádrži.Nemáš zač.
Hnědé mu tam chybí asi proto, ze 324td podavaci cerpadlo v nadrzi nema.fafejta píše:červené=hlavní relé DDE
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520