Vytahování oken

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
fifik

Vytahování oken

Příspěvek od fifik » 03. 06. 2004 09:10

Zdjavím pánové, chystám se lepit fólie na okna svího Bawita, a páč to chci mít trochu na úrovni, potřeboval bych vytahnout okna ven....jenže jak?...já to zatím nikdy nedělal, takže bych pleas potřeboval věděl ako s nima ven? přesněji všechny boční a zadní. PS: jinak mám 4dvéřák Moc a moc diky

Geront

Příspěvek od Geront » 03. 06. 2004 10:19

No tak to Ti nezávidím, nechceš se na to . . . ? Dělat to doma je na pikaču, lepší je nechat okna pokovit, ale když jinak nedáš, tak:
(přední dveře)
1) - tapecírunk ze dveří pryč
2) - s okny sjet do polohy, kde lze vyjmout čep z lyžiny, ve které se okno pohybuje POZOR na vodící lišty a vymezovací plasty
3) - okno opatrně naklopit směrem dopředu a vytáhnout nahoru ven z auta POZOR někdy nedrží držák okna (dole) na skle NELEPIT! většinou to netrefíš a pak okno nesedí
(zadní dveře)
obdobně jako přední, jen je zrada trojůhelník, musíš kvůli tomu rozebrat sloupek ve dveřích POZOR spousta interiérovejch lišt a věcí, který jsou vidět, takže, jestli Ti breptaj ruce, tak se na to vy*er.
(zadní)
Tak to je kapitola sama pro sebe, normální člověk zajede na vrakáč, koupí zánovní gumu z okna, co bylo rozbité. Doma pak vezme kuchyňskej nůž a gumu na autě na zadním okně rozřízne a okno opatrně vyndá. Jestli jseš šetřílek, můžeš zkusit zevnitř okno s pomocí jednoho až dvou lidí vymáčknout tak, že se do něj opřeš nohama zevnitř (samozřejmě ne v kanadách, nebo přeskáčích) ve dvou lidech uvnitř tlačíte na větší plochu, ale venku to musí někdo jistit. Ušetříš za gumu, ale okno může prasknout a taky se to často stává. Tenhle způsob moc nedoporučuju, je lepší to nejdřív někde na vrakáči natrénovat, třeba na Schade hunderet und zvanzig :wink:

P.S. Ale třeba se najde někdo, kdo Ti poradí jinej způsob. Hodně štěstí, žádný střepy a bubliny.
BMW RULEZZZ !

thomas_a_anderson

Příspěvek od thomas_a_anderson » 03. 06. 2004 10:55

U zadního okna - pokud máš tu těsnící gumu s klínkem, tak než si okno začneš zevnitř čistit nohy, vytáhnout ven ten klínek a těsnění kolem selýho okna odhrnout třeba tupým šroubovákem, aby nebylo nikde přilepený ke káře, pokud to neuděláš, okno ti na 99.99% praskne. Samozřejmě to těsnení odhrnout jak zevnitř tak z venku, ale to asi říkat nemusím...
...modrá <b>byla</b> dobrá...

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 03. 06. 2004 19:27

Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytahování oken

Příspěvek od Maranelo » 03. 06. 2004 20:17

fifik píše:Zdjavím pánové, chystám se lepit fólie na okna svího Bawita, a páč to chci mít trochu na úrovni, potřeboval bych vytahnout okna ven....jenže jak?...já to zatím nikdy nedělal, takže bych pleas potřeboval věděl ako s nima ven? přesněji všechny boční a zadní. PS: jinak mám 4dvéřák Moc a moc diky
Mám lepší radu kup si okna co nabízim a mas to bez lepení :wink: :idea:
Obrázek
Mam shnilou 325i s KO motorem :-(
Obrázek
325>kundolap/ 320>pracant/ 318>sekačka/ 316>nemám slov
Obrázek

Odpovědět