Hilfe hilfe! M 40 mrtvej
Hilfe hilfe! M 40 mrtvej
Prosím o radu: při jízdě do kopce najednou motor ztratil výkon a už nenaskočil. Je pravda, že už při nastartování se z motoru ozývval divnej hukot jakoby od rozvodů. Takže předběžně tipuju na trhlej rozvoďák, protože motor točí, ale nějak jakoby lehce. Jak poznám, jestli je tam nějaká další škoda než ten řemen? Musím kvůli tomu rozkopat celej motor aby šlo diagnostikovat další závady? Dík za rady.
Na devadesát procent je to potkanéHanyBany píše:tak to je něco. Musí to být na sto pro potkaný, nebo je šance, že to odnes jen ten řemen?
Kdybys potřeboval nějaké díly tak mám
http://bmw.hotentot.com
BMW E39 540i Tour
BMW E39 540i Tour
mě se utrhl jenom ten klínek na rozvodovem kole vačky a nepotkalo se to taky to tak pěkně chcíplo
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
Tak dle dnešního bádání patřím k těm světlým vyjímkám kdy se to nepotkalo. Rozvoďák ruplej nebyl, jen to odneslo pár zubů a přeskočil. Ventily vypadaj v cajku, takže doufám, že mě nečeká nějaký překvápko.Nevíte někdo jak se na tej M40 zaaretuje vačka kvůli nastavení, popřípadě kde jsou nějaký rysky jako na šestiválech?
a viděl jsi ty ventily??????HanyBany píše:Tak dle dnešního bádání patřím k těm světlým vyjímkám kdy se to nepotkalo. Rozvoďák ruplej nebyl, jen to odneslo pár zubů a přeskočil. Ventily vypadaj v cajku, takže doufám, že mě nečeká nějaký překvápko.Nevíte někdo jak se na tej M40 zaaretuje vačka kvůli nastavení, popřípadě kde jsou nějaký rysky jako na šestiválech?
Rudolf
je to potkaný na 99.9%Rudolf píše:a viděl jsi ty ventily??????HanyBany píše:Tak dle dnešního bádání patřím k těm světlým vyjímkám kdy se to nepotkalo. Rozvoďák ruplej nebyl, jen to odneslo pár zubů a přeskočil. Ventily vypadaj v cajku, takže doufám, že mě nečeká nějaký překvápko.Nevíte někdo jak se na tej M40 zaaretuje vačka kvůli nastavení, popřípadě kde jsou nějaký rysky jako na šestiválech?
Rudolf
-
- sponzor E30.cz
máš sundanou hlavu,nebo podle čeho jsi usoudil,že se to nepotkalo?HanyBany píše:Tak dle dnešního bádání patřím k těm světlým vyjímkám kdy se to nepotkalo. Rozvoďák ruplej nebyl, jen to odneslo pár zubů a přeskočil. Ventily vypadaj v cajku, takže doufám, že mě nečeká nějaký překvápko.Nevíte někdo jak se na tej M40 zaaretuje vačka kvůli nastavení, popřípadě kde jsou nějaký rysky jako na šestiválech?
Chtěl jsem shazovat hlavu, ale dorazili ke mně mechanici z dílny,změřili vůli na ventilech, s tím, že šlapou normálně, b celým rozsahu a je zbytečný rozkopávat palici. Je to blbost? Taky bych ty ventily raději viděl "in natura",protože prostě nevěřím, že to šlehu nedostalo, ale nechal jsem se poučit od zkušenějších, když to dělaj celej život. Chyba?
u hydroštelú se nějak nedají měřit vůle ventilů. dělal jsem to několikrát , řemen není nikdy přetržený, ale vždy na něm schází zuby. jde jenom o to, kolik ventilů to odneslo. někdy dva a někdy třeba skoro všechnyHanyBany píše:Chtěl jsem shazovat hlavu, ale dorazili ke mně mechanici z dílny,změřili vůli na ventilech, s tím, že šlapou normálně, b celým rozsahu a je zbytečný rozkopávat palici. Je to blbost? Taky bych ty ventily raději viděl "in natura",protože prostě nevěřím, že to šlehu nedostalo, ale nechal jsem se poučit od zkušenějších, když to dělaj celej život. Chyba?
Rudolf
-
- sponzor E30.cz
ono stačí jemné klepnuti a veztil nebude těsnit,nebo se bude přidírat ve vodítkuHanyBany píše:Chtěl jsem shazovat hlavu, ale dorazili ke mně mechanici z dílny,změřili vůli na ventilech, s tím, že šlapou normálně, b celým rozsahu a je zbytečný rozkopávat palici. Je to blbost? Taky bych ty ventily raději viděl "in natura",protože prostě nevěřím, že to šlehu nedostalo, ale nechal jsem se poučit od zkušenějších, když to dělaj celej život. Chyba?