Elektrika vs. Luštěnice - HELP! Urgent!
Elektrika vs. Luštěnice - HELP! Urgent!
tak jsem se začátkem týdne pustil do překopávání máloválce na víceválec. Konkrétně jde o mutaci z plasťáka 316i M10 na plasťáka 325i. V podstatě už komplet všechno mám přehozeno a uděláno.
Teď ale nastal problém, možná ne tak velký, jak se mi zdá...
Zásuvka od motorového svazku má samozřejmě o pár drátů víc a ikdyž se domnívám, že by to při zapojení asi mělo naskočit a jezdit, rád bych přehodil i elektriku, aby to bylo pořádně.
Tahle zásuvka vede z pojistkové skříně. Je tam na mě moc drátů a docela mám strach z toho začít tahat kabely ven. Moje doměnka je, že pokud pojistkovou skřín vytáhnu, to znamená (asi) včetně svazku k předním světlům a včetně tlustýho svazku, co vede dovnitř do kabiny a někde ho poodpojuju a pozapojuju takto pojistkovou skříň s výše zmíněnými svazky stejně vyjmutou z 325i, mělo by to fachat.(???)
Než to ale udělám, mohl by mi někdo z Vás, kdo jste se v tom hrabal, rozumíte tomu, nebo už jste třeba auto překopávali, říct, nebo poradit, jak na to a kde to poodpojovat?
Když se odmontuje dekl pod volantem, je tam ten tlustej svazek rozvětvenej na různý místa, ponejvíc do palubky ke spínačům, ke spínací skříňce, k budíkům a pak někam dozadu a hafo kabelů vede do takový jako bílý čokolády se zasůvkama - zdá se, že je tam hafo propojek, který by šly teoreticky rozpojit a zapojit ke svazku z 325i.
Jak to tedy je? Prosím HELP ME!!! Zejtra bych rád vyrazil do Luštěnic a zatím to při pohledu na motanici drátů vypadá bledě...
Teď ale nastal problém, možná ne tak velký, jak se mi zdá...
Zásuvka od motorového svazku má samozřejmě o pár drátů víc a ikdyž se domnívám, že by to při zapojení asi mělo naskočit a jezdit, rád bych přehodil i elektriku, aby to bylo pořádně.
Tahle zásuvka vede z pojistkové skříně. Je tam na mě moc drátů a docela mám strach z toho začít tahat kabely ven. Moje doměnka je, že pokud pojistkovou skřín vytáhnu, to znamená (asi) včetně svazku k předním světlům a včetně tlustýho svazku, co vede dovnitř do kabiny a někde ho poodpojuju a pozapojuju takto pojistkovou skříň s výše zmíněnými svazky stejně vyjmutou z 325i, mělo by to fachat.(???)
Než to ale udělám, mohl by mi někdo z Vás, kdo jste se v tom hrabal, rozumíte tomu, nebo už jste třeba auto překopávali, říct, nebo poradit, jak na to a kde to poodpojovat?
Když se odmontuje dekl pod volantem, je tam ten tlustej svazek rozvětvenej na různý místa, ponejvíc do palubky ke spínačům, ke spínací skříňce, k budíkům a pak někam dozadu a hafo kabelů vede do takový jako bílý čokolády se zasůvkama - zdá se, že je tam hafo propojek, který by šly teoreticky rozpojit a zapojit ke svazku z 325i.
Jak to tedy je? Prosím HELP ME!!! Zejtra bych rád vyrazil do Luštěnic a zatím to při pohledu na motanici drátů vypadá bledě...
-------------------------------------------------------
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***
- Petr 215
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem dával místo 316 do auta 327i z chromáka. Jen si to teď z hlavy nepamatuju a poznámky mám doma. Vím, že tu zásuvku jsem normálně zapojil a pak jsem akorát oživil relé benzínového čerpadla a počítač, protože u ety má asi tři dráty vedený ke spínačce vnitřkem přímo z počítače. (myslím že pro otáčkoměr, a ještě něco..) Ale nevím jestli to tak má i plasťák. Ale dle mého by po výměně pojistkovky a napojení nové elektriky na původní konektory měl motor běžet. 

Nedělej to. Je to škoda práce.
Ty zástrčky motor/auto se budou max lišit ve 3pinech.
Koukni jestli na autě tam kde bývá ř.j. není konektor s bílej,zelenej, čenej kabel. Nebo na straně motoru u konektoru ř.j.
Tak to by bylo třeba předělat.
Starší to maj přes ten 3pin
novější přes tu zásuvku 20pin
Koukni jestli na autě tam kde bývá ř.j. není konektor s bílej,zelenej, čenej kabel. Nebo na straně motoru u konektoru ř.j.
Ondra ex.M-Fahrer
zdar Ondro,ondra_m píše:Nedělej to. Je to škoda práce.
díky za užitečný info. Čéče já odjel za báwem na dílnu do děsnýho zapádákova bez netu asi tak 5 minut před tím, než jsi mi napsal

Že to je škoda práce, resp. že je to děsná práce jsem se přesvědčoval asi 5 hodin v kuse, kdy jsem se snažil nějak systematicky a opatrně vykuchat elektriku z auta dárce. Je to opravdu mrsk a když jsem si u toho představoval, jak to takhle budu kuchat i u svojí káry a pak to nějak sáhodlouze zase zapojovat, dělalo se mi z toho skoro zle

K tomu jsem se naštěstí nedostal... Vzdal jsem to a začal se smiřovat, že si o Luštěnicích tak leda přečtu ve fóru.

Takže říkáš, že by tam mohla bejt eventuelně ještě nějaká zásuvka? Brzo ráno to omrknu a když se to povede, objevím se v Luštěnicích.
Ještě bych Tě chtěl poprosit o pár informací:
1) na autě - dárci jsem našel na levé sraně pod volantem ještě dvě krabičky, podobný, jako řj. Jedna plechová, jedna černá, plastová. Od čeho to je? Auto má ABS, velkej BC a check. Mohlo by to s tím nějak souviset? Na ABS kašlu, ale BC a check bych rád rozchodil. Bude to problém? Jak to udělat?
2) na autě - dárci je pak ještě centrál a el. okna. Budu to muset nějak natahat, nebo by na to mělo bejt u pamatováno i u původní pojistokový skříně na mym autě, kde tyhle věci nebyly? Kvůli tomu jsem to vlastně chtěl přeházet všechno.
3) Ještě jeden dotaz: pokud tam tebou zmíněná zásuvka nebude, co se pak s tím dá dělat?
dík mnohokrát
smash
Tak to mám víceméně za sebou, až na zatím nevyřešenou závadou na motoru, ale to je věc výměny části.
Ale mám ještě jeden problém:
Neukazuje otáčkoměr a ekonoměr. Viděl bych to (asi) v té zásuvce motorovej svazek <-> autoelektrika, kde, jak už psal Ondra, je rozdíl ve třech pinech. Jinak co se týče zapojení přístrojovky, tam chyba asi není. Vše zapojeno, jen žlutý konektor zatím ne.
Věděl by někdo, co s tím?
Neukazuje otáčkoměr a ekonoměr. Viděl bych to (asi) v té zásuvce motorovej svazek <-> autoelektrika, kde, jak už psal Ondra, je rozdíl ve třech pinech. Jinak co se týče zapojení přístrojovky, tam chyba asi není. Vše zapojeno, jen žlutý konektor zatím ne.
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Zluty je pro BoardCompsmash_ píše:Vše zapojeno, jen žlutý konektor zatím ne.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Máš někde ten 3pin konektor? z/b/čsmash_ píše:Tak to mám víceméně za sebou, až na zatím nevyřešenou závadou na motoru, ale to je věc výměny části.
Ten způsobí, že to nepůjde nastartovat/neuvidíš otáčky/ekonomo....
Ondra ex.M-Fahrer
ten jsem právě nikde nenašel. Vlastně nějakej konektor jsem našel. Je na motorovym svazku z 325i, jakoby u počítače, ale v autě není nic. Nastartovat to normálně jde, dokonce ani čerpadlo jsem nemusel nijak napojovat. Nechal jsem normálně to k M10 pod prahem. Ale otáčkoměr a ekonoměr nic.ondra_m píše:
Máš někde ten 3pin konektor? z/b/č
No tak to je přesně onosmash píše:ten jsem právě nikde nenašel. Vlastně nějakej konektor jsem našel. Je na motorovym svazku z 325i, jakoby u počítače, ale v autě není nic. Nastartovat to normálně jde, dokonce ani čerpadlo jsem nemusel nijak napojovat. Nechal jsem normálně to k M10 pod prahem. Ale otáčkoměr a ekonoměr nic.ondra_m píše:

Tak od toho konektoru to musíš dát na PINy v tý zásuvce. T.j. cpeš starší motor do novější kastle

Můžu pohledat na jaké PINy
Ondra ex.M-Fahrer
JJ jsou to celkem tři kábly přímo na motorovym svazku z 325i, ale barvy nějako nesouhlasej s tvým popisem. Napsal jsem si je, ale papírek bohužel někde záhadně zmizelondra_m píše:No tak to je přesně onosmash píše:ten jsem právě nikde nenašel. Vlastně nějakej konektor jsem našel. Je na motorovym svazku z 325i, jakoby u počítače, ale v autě není nic. Nastartovat to normálně jde, dokonce ani čerpadlo jsem nemusel nijak napojovat. Nechal jsem normálně to k M10 pod prahem. Ale otáčkoměr a ekonoměr nic.ondra_m píše:
Tak od toho konektoru to musíš dát na PINy v tý zásuvce. T.j. cpeš starší motor do novější kastle
Můžu pohledat na jaké PINy