Vymena oleje v diferencialu
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Vymena oleje v diferencialu
Obcas se tu nekdo zmini ze po vymene oleje v diferencialu je tento jeste hlucnejsi nez pred vymenou. Jaky davate olej?
Castrol SAF-XLS (drive predepsany pro vsechny druhy diffu)
Castrol SAF-XJ (predepsany pro lamelovy samosvor)
Castrol SAF-XO (prepsany pro nesvorny a visco-samosvor)
Castrol SAF-X (pro diff "obycejnych" vyrobcu aut)
Jinou znacku? Jaky typ?
Podle TISu by tam nemel prijit jiny olej nez SAF-XLS nebo novejsi SAF-XO/XJ
Castrol SAF-XLS (drive predepsany pro vsechny druhy diffu)
Castrol SAF-XJ (predepsany pro lamelovy samosvor)
Castrol SAF-XO (prepsany pro nesvorny a visco-samosvor)
Castrol SAF-X (pro diff "obycejnych" vyrobcu aut)
Jinou znacku? Jaky typ?
Podle TISu by tam nemel prijit jiny olej nez SAF-XLS nebo novejsi SAF-XO/XJ
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Olej neměním protože mám zkušenost jak se zmínil Francis.....po výměně v 50% začně hučet. Na dolití přesně tento...Castrol SAF-XLS (drive predepsany pro vsechny druhy diffu).

...
Hučí skoro pokaždý,protože v první náplni jsou piliny po x tisících km a novej olej znamená řídší směs a veškerý vůle se začnou projevovat.
Proč si myslíte že Fachmani dávaj před prodejem do hučícího difu dřevěný hobliny,ten pak přede jak kotě.
A podělím se s váma ještě o jednu prasáckou metodu
:úplně nej jsou šlupky od banánu,to jsem viděl v německu.ALLES BANANE

Proč si myslíte že Fachmani dávaj před prodejem do hučícího difu dřevěný hobliny,ten pak přede jak kotě.

- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
re: banany
HAHAHA 

Piliny znam, bezna praxe, ale o bananech to slysim poprve. Nebudu to radsi komentovat, ale taky dobry no 
Jsem vcelku zvedav jak dopadne hlasovani, protoze ja taky mel choutky vymenit olej v diffu, ale vyse zminene duvody me od toho zatim odradily, zatim je cistej a je ho tam dost. Ale jednou na to stejnak bude muset dojit, tak snad mi to usnadni rozhodovani. Hlaska BMW approved oil je dost sirokej pojem

Jsem vcelku zvedav jak dopadne hlasovani, protoze ja taky mel choutky vymenit olej v diffu, ale vyse zminene duvody me od toho zatim odradily, zatim je cistej a je ho tam dost. Ale jednou na to stejnak bude muset dojit, tak snad mi to usnadni rozhodovani. Hlaska BMW approved oil je dost sirokej pojem

- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Na to pomaha svezt se jednou za cas napriklad ve Skode 120 a pak hned presednout do BMW. Bude se zdat neskutecne tischeMax-Max píše:Taky tak. poďme sa o tom porozprávať.Jirka325 píše:Pac jsem magor a slysim vsechno

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Tak to jsem nedavno zkusil. Jen tak ze srandy a jako fakt me to utvrdilo, ze poridit si skodivku byt jen na zimu uz neprichazi v uvahu. Najezdil jsem s ni dost jakozto samozrejme prvnim autem a nemel jsem jen jednu, ale fakt uz jsem moc zhyckanyFrancis píše:Na to pomaha svezt se jednou za cas napriklad ve Skode 120 a pak hned presednout do BMW. Bude se zdat neskutecne tischeMax-Max píše:Taky tak. poďme sa o tom porozprávať.Jirka325 píše:Pac jsem magor a slysim vsechno