Stmívání vnitřního osvětlení
Re: Stmívání vnitřního osvětlení
Jj, soudruzi to maj proste vymakanyMaranelo píše:A to jeste neni cecko pokud mas zaplej klicek zpozdovac nefunguje a zhasne to hned abys nemusel cekat a hned jel dvermaaaaaa![]()
![]()

Dneska sem koukal proč mi nefunguje vyhřívání zámku a jestli mám/nemám zpožďovač osvětlení...podle kabelů jsem zjistil, že vyhřívání zámku je ovládáno tím relátkem vedle ŘJ centrálu, co má být na zpožďovač. Jenže místo relé jen prázdná patice, někdo ho vybrakoval
a to sem si myslel, že když mám auto po první majitelce, tak se v něm nikdo nehrabal.
Snad tím neznámý dobrodinec neřešil nějakou závadu (zkrat, vybíjení baterie...). No seženu to relé a uvidí se. K zapojení: Spínač na klice dveří ovládá vyhřívání zámku. Podle ETK jsou dvě verze - jednodušší (2 dráty) je pouze na zpožďovač osvětlení, složitější označený jako spínač vyhřívání zámku (5 drátů) je asi společný pro obojí.
U toho relé se v ETK píše, že je na zpožďování vnitřního osvětlení, ale ve skutečnosti ovládá taky obojí, protože když jsem tam propojil příslušné kontakty, tak vyhřívání zámku fungovalo a je tam ještě pár drátů navíc. Až tam to relé dám tak jsem vážně zvědav jestli to teda bude i zpožďovat osvětlení...

- Ládínek
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Relé mam výhřev zámků mam taky (otázka jestli chodí, neskoušel sem to) měl sem to rozebraný a zjistil sem...
Že se v tom evidentně někdo už hrabal!!!! K relátku vedou asi tři kabliky s konektorama a kdo ví jak je zapojit?!?!?!? skoušel sem různý varianty a dá se to relátko timhle přehazovánim konektorů úplně vyloučit z provozu, takže to funguje jako by tam spožďovač nebyl!!! A nebo jiná funkční varianta tak jak to bylo před tim, no a to po chvíli štourání se v tom fungovalo jenom na dveřní spínač (po stisknutí spínače a stálim držení vnitřní světýlko svítilo cca 5 sek. a zhaslo. Při opětovnym puštění a zase zmáčknutí to už zhasínalo hned) Tak sem to nechal a když sem asi po dvou hodinách přišel k autu tak to svítilo furt (to co to dělalo už dřív) Zhasne jenom při zapnutym zapalování!!!
Nemáte někdo schémátko zapojení těch kabílků nebo to rovnou nafocený???
Asi trofalost, co??? 
Že se v tom evidentně někdo už hrabal!!!! K relátku vedou asi tři kabliky s konektorama a kdo ví jak je zapojit?!?!?!? skoušel sem různý varianty a dá se to relátko timhle přehazovánim konektorů úplně vyloučit z provozu, takže to funguje jako by tam spožďovač nebyl!!! A nebo jiná funkční varianta tak jak to bylo před tim, no a to po chvíli štourání se v tom fungovalo jenom na dveřní spínač (po stisknutí spínače a stálim držení vnitřní světýlko svítilo cca 5 sek. a zhaslo. Při opětovnym puštění a zase zmáčknutí to už zhasínalo hned) Tak sem to nechal a když sem asi po dvou hodinách přišel k autu tak to svítilo furt (to co to dělalo už dřív) Zhasne jenom při zapnutym zapalování!!!

Nemáte někdo schémátko zapojení těch kabílků nebo to rovnou nafocený???

325iC 92" E30 ///M-technic II cabrio Sommerwagen
325iX 89" E30 sedan Winterwagen
32?i 87" E30 Chrom coupé
525iX 95" E34 touring

325iX 89" E30 sedan Winterwagen
32?i 87" E30 Chrom coupé
525iX 95" E34 touring

- sir.lukash
http://autofam.cz/index.php?page=product&id=7726
já sem si koupil tuhle "bobost" a nez to rozďoubu, chtel bych se zeptat jeslti nevite kde by bylo nejlepsi misto to pripojit... nemate s tim nekdo zkusenost?? hladam nejvhodnejsi misto ale aby to zase chodilo na obe dve svetylka uvnitr. diky
já sem si koupil tuhle "bobost" a nez to rozďoubu, chtel bych se zeptat jeslti nevite kde by bylo nejlepsi misto to pripojit... nemate s tim nekdo zkusenost?? hladam nejvhodnejsi misto ale aby to zase chodilo na obe dve svetylka uvnitr. diky
BMW 318i --> that's the stuff!
fakt dobře koukáte na forum.. nabízim ho tu origo k výrobě...cccc
stmivace-prvni-kolo-ve-vyrobe-t58775.html
stmivace-prvni-kolo-ve-vyrobe-t58775.html
dočasný konec BMW 

- sir.lukash