vlhnutí nebo průsak?
vlhnutí nebo průsak?
mám takovej zvláštní dotaz je možné aby se po cca roce a něco dostala voda do oleje ze vzdušné vlhkosti natolik aby na víčku udělala trochu emulze nebo je to natolik nemožné a je spíš špatný těsnění pod hlavou (v nejhorším hlava ko)? jedná se o M40 kterej byl venku v autě
dočasný konec BMW 

- Fido
- Velký bratr ..... Hartge
- Kontaktovat uživatele:
V zimě při krátkým popojíždění iXem pořád se studeným motorem se mi taky na víčku udělal šlem a to i na měrce, ale takový, jako na fotce to nebylo, bylo to míň. Stačilo pár delších jízd, aby se motor úplně zahřál a obojí zmizelo a teď v horkách po tom už není ani památky. Takže bych řekl stejně jako Max, že v malé míře je to normální. Je potřeba sledovat i sekundářní znaky, tj. jestli se auto přehřívá, jestli není olej ve vodě, atd...
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
Tyhle fotky jsou z dneska, vcera jsem s tím jel trasu asi 40km a pak jsem to odstavil. Emulze je tam porad, nekdy min, nekdy vic... Na merce nekdy je, nekdy ne... Olej ve vode budu sledovat...
Budikove se auto neprehriva. Voda ale mizi... Tam bude mozna pricina v odvzdusneni. Motor M20 mam par dni, takze zkoumam. Souvisi s odvzdusnenim nejak ty dva velky srouby se sestihranou hlavou (viz obrazek)?

Povolil jsem je, topeni naplno, motor bezi... Chvilku z nich sly bublinky, ale tot vse, pak uz ani bublinky ani voda... U M40 mi to bylo jasny, ale na M20 zatim nevim...
A pokud tady uz narazim na nejakyho znalce, tak bych se jeste zeptal, kde je na expansce nejaka ryska kolik tam ma bejt vody? Nejak sem tam zadnou jasne pochopitelnou nenasel...
Budikove se auto neprehriva. Voda ale mizi... Tam bude mozna pricina v odvzdusneni. Motor M20 mam par dni, takze zkoumam. Souvisi s odvzdusnenim nejak ty dva velky srouby se sestihranou hlavou (viz obrazek)?

Povolil jsem je, topeni naplno, motor bezi... Chvilku z nich sly bublinky, ale tot vse, pak uz ani bublinky ani voda... U M40 mi to bylo jasny, ale na M20 zatim nevim...
A pokud tady uz narazim na nejakyho znalce, tak bych se jeste zeptal, kde je na expansce nejaka ryska kolik tam ma bejt vody? Nejak sem tam zadnou jasne pochopitelnou nenasel...

Re: vlhnutí nebo průsak?
Víš co skus asi nejdřív?Jestli máš nalitej v chladiči fridex tak si vem to víčko dej si tu emulzi na prst a lízni si jestli to bude sladký tak máš v háji těsnění pod hlavou.Jinak si toho neber není to moc zdravýeuromen píše:mám takovej zvláštní dotaz je možné aby se po cca roce a něco dostala voda do oleje ze vzdušné vlhkosti natolik aby na víčku udělala trochu emulze nebo je to natolik nemožné a je spíš špatný těsnění pod hlavou (v nejhorším hlava ko)? jedná se o M40 kterej byl venku v autě
já
ty

Příspěvek Zaslal: 01. 02. 2008 18:11euromen píše:....
ty
Příspěvek Zaslal: 16. 08. 2008 10:19Jarek59 píše:...

dočasný konec BMW 

chybělo mi tam slovíčko,myslel jsem tím at si toho moc na ten prst nebereš on ten fridex není zrovna nejzdravější měl jsem tetku ta vypila kus z petky a už jí vezlieuromen píše:jáPříspěvek Zaslal: 01. 02. 2008 18:11euromen píše:....
tyPříspěvek Zaslal: 16. 08. 2008 10:19Jarek59 píše:...
![]()
Tak mam dalsi foto...

Timhle ma predpokladam cakat olej z vany nahoru:?

Hadice co vede od vika ventilu ke klapce sani:

Tesneni vypada v cajku... Emulze byla jak je videt v celym sani a docela dost! Pisty vypadaly vsechny stejne, jako ten jeden na fotce... Voda ubejvala ale fest, cela nadobka na 100km... Ale vzdycky se to zarazilo na urcity hladine, ktera v nadobce zustala(hodne dole spodu nadobky)...

Timhle ma predpokladam cakat olej z vany nahoru:?

Hadice co vede od vika ventilu ke klapce sani:

Tesneni vypada v cajku... Emulze byla jak je videt v celym sani a docela dost! Pisty vypadaly vsechny stejne, jako ten jeden na fotce... Voda ubejvala ale fest, cela nadobka na 100km... Ale vzdycky se to zarazilo na urcity hladine, ktera v nadobce zustala(hodne dole spodu nadobky)...