M10 skube,nestartuje
M10 skube,nestartuje
Tak M10 ma zase nechala v stichu.poslednych par dni sa mi stavalo ze ked som pridal plyn otacky stupali velmi nerovnomerne casto sa to v urcitych otackach zacalo klepat a prestalo zrychlovat,dalo by sa povedat ze vynechaval motor ale tym si niesom isty. Dnes to vyvrcholilo tym ze mi na jednej krizovatke zdochol motor a opakovene nestartoval, niezeby len nechcel chytnut ale 1. pumpa tlacila vkuse, nie tak ako obvykle ze po dosiahnuti dostatocneho tlaku stichla ale stale a nepretrzite tlacila
2. starter sa mi startovani ani nepohol,dokonca ani pastorok nevyskocil proste absolutne nic
odtiahol som domov auto,nejake 3 hodky som sa venoval niecomu inemu a potom zrazu naskocilo,pumpa tlacila ako ma a starter tocil.
chod motora bol ale velmi nerovnomerny od cca 500ot - 1500ot po chvili to ale prestalo a vsetko slo krasne,motor siel poslusne do otacok bez skubania,radost trvala tak 30sec pretoze potom to zase zacalo skubat.
Vypol som motor,myslel som ze pricina problemu je vadna vaha vzduchu, pridreta nieje iny sposob kontroly ma nenapadol,trosku som ju precistil kontakty vystriekal kontoxom a skusal startovat. Zopakovala sa situacia z krizovatky, pumpa nepretrzite tlacila a starter ani necekol.
Moze to byt riadiacou jednotkou? na zajtra mam prislubenu druhu na vyskusanie.
Pripadne co ine by to mohlo byt?
dakujem
2. starter sa mi startovani ani nepohol,dokonca ani pastorok nevyskocil proste absolutne nic
odtiahol som domov auto,nejake 3 hodky som sa venoval niecomu inemu a potom zrazu naskocilo,pumpa tlacila ako ma a starter tocil.
chod motora bol ale velmi nerovnomerny od cca 500ot - 1500ot po chvili to ale prestalo a vsetko slo krasne,motor siel poslusne do otacok bez skubania,radost trvala tak 30sec pretoze potom to zase zacalo skubat.
Vypol som motor,myslel som ze pricina problemu je vadna vaha vzduchu, pridreta nieje iny sposob kontroly ma nenapadol,trosku som ju precistil kontakty vystriekal kontoxom a skusal startovat. Zopakovala sa situacia z krizovatky, pumpa nepretrzite tlacila a starter ani necekol.
Moze to byt riadiacou jednotkou? na zajtra mam prislubenu druhu na vyskusanie.
Pripadne co ine by to mohlo byt?
dakujem
e30 316 - winter car
Re: M10 skube,nestartuje
Ak starter ani necekol, riadiacou jednotkou to byt nemoze.sentinel píše:....a starter ani necekol....
...Moze to byt riadiacou jednotkou? ...
Hledal bych jako první věc příčinu, proč se startér ani nehne.
Tzn. zjistit, kam až jde napětí při pokusu o start - zda jde až na svorku 50 startéru (přívod od spínací skříňky).
Venca píše:Ak starter ani necekol, riadiacou jednotkou to byt nemoze.sentinel píše:....a starter ani necekol....
...Moze to byt riadiacou jednotkou? ...
Hledal bych jako první věc příčinu, proč se startér ani nehne.
Tzn. zjistit, kam až jde napětí při pokusu o start - zda jde až na svorku 50 startéru (přívod od spínací skříňky).
neviem je to blba teoria asi ale to ci starter toci je spojene s tym ci vypina palivove cerpadlo a to je spojene s tym ci je motor teply.za studena vsetko OK ked sa zohrje pumpa tlaci stale starer netoci preto som myslel ze to bude nieco s RJ lebo ona ma udaje z teplotneho cidla....
e30 316 - winter car
To asi ne...sentinel píše:...neviem je to blba teoria asi ale to ci starter toci je spojene s tym ci vypina palivove cerpadlo a to je spojene s tym ci je motor teply.za studena vsetko OK ked sa zohrje pumpa tlaci stale starer netoci preto som myslel ze to bude nieco s RJ lebo ona ma udaje z teplotneho cidla....
Palivový čerpadlo a ŘJ spolu nemají co do činění.
Venca píše: To asi ne...
Palivový čerpadlo a ŘJ spolu nemají co do činění.
hmm tak aky moze byt suvis medzi nejakym snimacom tlaku paliva, starterom a teplotou motora? ako som pisal cerpadlo vypne a starter startuje LEN ked je motor chladny
e30 316 - winter car
Snímač tlaku paliva neexistuje.sentinel píše:
hmm tak aky moze byt suvis medzi nejakym snimacom tlaku paliva, starterom a teplotou motora? ako som pisal cerpadlo vypne a starter startuje LEN ked je motor chladny
Pouze regulátor, udržující tlak v liště vstřiků.
Se startérem a teplotou motoru nemá nic společného.
Asi bych se zajímal i o samotný přepínač ve spínací skříňce...
*************************************************************************************
ach jaj...zial si mal pravdu tu RJ som len tak vyskusal na vylucenie chyb / pred tyznom som skusal nulovat oil inspection preto som trosku podozrieval ju/ ale bezo zmeny.
Spinacka premerana a podla multimetra je vsetko OK.
na starteri som meral...neviem ktory kontakt je ktory v manuale som to akosi nenasiel ale jeden je stalych 12V a dva su minus ked dam kluc do start. polohy tak sa zmenia tie zvysne dva na plus cize predpokladam ok ale niesom si isty.
je nejaky suvis menzi nefunkcnym starterom a chodom motora?
spominam si ze raz mal otec na 735i E23 problem s tym ze mu odisiel starter a aj ked som ho roztiahol vravel ze to auto vobec nevladalo a slo divne.
totiz pokusam sa najst jednu pricinu toho vsetkeho lebo nechcem si pripusit ze by sa naraz odsral starter,vaha a este neviem co.....
Spinacka premerana a podla multimetra je vsetko OK.
na starteri som meral...neviem ktory kontakt je ktory v manuale som to akosi nenasiel ale jeden je stalych 12V a dva su minus ked dam kluc do start. polohy tak sa zmenia tie zvysne dva na plus cize predpokladam ok ale niesom si isty.
je nejaky suvis menzi nefunkcnym starterom a chodom motora?
spominam si ze raz mal otec na 735i E23 problem s tym ze mu odisiel starter a aj ked som ho roztiahol vravel ze to auto vobec nevladalo a slo divne.
totiz pokusam sa najst jednu pricinu toho vsetkeho lebo nechcem si pripusit ze by sa naraz odsral starter,vaha a este neviem co.....
e30 316 - winter car
ŘJ nijak nesouvisí se servisním indikátorem - INSPECTION a OILSERVICE hlídá servisní indikátor.sentinel píše:ach jaj...zial si mal pravdu tu RJ som len tak vyskusal na vylucenie chyb / pred tyznom som skusal nulovat oil inspection preto som trosku podozrieval ju/ ale bezo zmeny......
Chod motoru a startér - tam taky není vazba.
+ na startéru od spínací skříńky jde na to těleso s cívkami, které zasouvají a přidržují pastorek.