kontrolka oleje-vyřešeno...
kontrolka oleje-vyřešeno...
zdar klucí potřebuju poradit...,mám 318i m40 za studena běží normálně,ale jak se ohřeje začně svítit kontrolka mazaní-na volnoběh,přidám mu a zhasne..zkusím vyměnit čidlo oleje a uvidím..neměl nikdo tento problém???
Naposledy upravil(a) hageen dne 18. 04. 2008 18:40, celkem upraveno 1 x.
Zajištění STK a EM více po SZ..
ND NA E30+E34+E36 COMPACT TEL. 605471547
ND NA E30+E34+E36 COMPACT TEL. 605471547
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Re: kontrolka oleje
Viděl bych to na nízký tlak oleje při volnoběhu. Ale jen hádám, nechme mluvit větší odborníky.hageen píše:zdar klucí potřebuju poradit...,mám 318i m40 za studena běží normálně,ale jak se ohřeje začně svítit kontrolka mazaní-na volnoběh,přidám mu a zhasne..zkusím vyměnit čidlo oleje a uvidím..neměl nikdo tento problém???
Nicméně pokud je to opravdu tlakem oleje, tak bych nejezdil, půjdou do prdele hydroštely
Re: kontrolka oleje
nejen hydrostely, hlavne pujde do haje "to" co se v motoru tociTweety píše:Nicméně pokud je to opravdu tlakem oleje, tak bych nejezdil, půjdou do prdele hydroštely

90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
mas pravdu Venco, ...
Jestli tam Hageene mas takovy svinstvo, tak bych nalil nejakej levnejsi s novym filtrem a najel asi 500km. A pak znovu vymenit olej a filtr. Jinak je velika sance, ze ten motor zadres, nebo vybrousis...
Minuly tyden jsem videl rozebranej nejakej motoor od Renaultu, ohnuta ojnice, vydrene saly na klikovce a tak dale. Motor se nakonec pri startovani odporoucel.
Pricina: na 80 tis km nemenenej olej (podle servisky! kara z roku 2005). Podle zbytku jak mazut, to jsem jeste nevidel. Jenze nekdo tam nalil bez "vyplachu " normalni 5W40 a po 200km k.o. Rozpustily se nejaky usady a svinstvo, asi se ucpal filtr a konec.
sem se zas nejak rozepsal
Jestli tam Hageene mas takovy svinstvo, tak bych nalil nejakej levnejsi s novym filtrem a najel asi 500km. A pak znovu vymenit olej a filtr. Jinak je velika sance, ze ten motor zadres, nebo vybrousis...
Minuly tyden jsem videl rozebranej nejakej motoor od Renaultu, ohnuta ojnice, vydrene saly na klikovce a tak dale. Motor se nakonec pri startovani odporoucel.
Pricina: na 80 tis km nemenenej olej (podle servisky! kara z roku 2005). Podle zbytku jak mazut, to jsem jeste nevidel. Jenze nekdo tam nalil bez "vyplachu " normalni 5W40 a po 200km k.o. Rozpustily se nejaky usady a svinstvo, asi se ucpal filtr a konec.
sem se zas nejak rozepsal