repase spojky
repase spojky
Čauec tak sem se pustil do prostudování spojky na mojem bmw. Auto sem koupil nedávno tomu. Potřeboval bych poradit. Po vyndání motoru sem zjistil že aškoli spojka ve vyšších otáčkách a náhlém puštění rokluzovala tak obložení má ještě tak 3mm do nýtku. Ale přítlačák vypadá jak kdyby na něm byly masné oka takové fialové puntíky jak olej na vodě, i když sem ho vyčištil ředidlem.Pořát stejný. Takže mám otázku co bysle s tím přitlačákem dělali. A další je co ta lamela je to dost nebo už na výměnu.Další spojkové ložisko má v sobě mít nějáký pohyb ? podle mě se má jen točit a né viklat dopředu dozadu. A čím to že stěny spojkového prostoru mají olejový film neznámého stáří .(docela tuhý olej). je to celý nějáký dojeb ale moc bych to chtěl seskládat aby to bylo dobré. Chcií být na sezonu připraven . díky moc za odpovědi 
Bmw e30 318i coupé
m10
Teď e30 325i coupé 24V
Teď e30 325i coupé 24V
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: repase spojky
Spojku vyměň za novou.Jardžíno píše:Chcií být na sezonu připraven . díky moc za odpovědi
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
¨revize spojky
no dobře ale co ten olej jestli mi chčije gufero tak se to zasere a bude to prokluzovat zase.já nevím něják se v tom moc neviznám a nevím od kud ten olej je bo je to všude na stenách rovnoměrně a setrvák je suchý. co myslíš tím vyměň spojku jako všechno ? jak poznám že přítlačák je v háji vždyť je to jenom ocelové kolco nevím co sou ty fleky jestli se nějak přihřálo či co
Naposledy upravil(a) Jardžíno dne 09. 12. 2007 22:09, celkem upraveno 1 x.
Bmw e30 318i coupé
m10
Teď e30 325i coupé 24V
Teď e30 325i coupé 24V
díly
HMM sem potěšen teď sem vrazil do auta asi 10 000 ,- takže nevím. nevíte nkdo kolik stojí nové gufero ? a repase obložení ? aspoň to bych zrobil. A moh by mi někdo poradit s tím guferem jak se to mění. já bych právě měnil gufero převodovky ale né to od motoru. 
Naposledy upravil(a) Jardžíno dne 09. 12. 2007 22:16, celkem upraveno 1 x.
Bmw e30 318i coupé
m10
Teď e30 325i coupé 24V
Teď e30 325i coupé 24V
repase spojky
on nevipadá něják unaveně akorát má ty flíšky po celé dotykové hraně. Já bych ho moh nechat stáhnout nějákou desetinkou mm nja soustruhu ale nevím jestli bych si pomoh protože ta plocha je krásně rovná.
Bmw e30 318i coupé
m10
Teď e30 325i coupé 24V
Teď e30 325i coupé 24V
repase spojky
Hanis píše:Na přítlačáku od oka nepoznáš vůbec nic a jestli ti spojka klouzala a lamela vypadá ještě použitelně tak je velká pravděpodobnost, že je kaput.
PS: podle toho co píšeš ti je každá rada stejně k ničemu když si to hodláš udělat stejně po svém.
už ho sháním
Bmw e30 318i coupé
m10
Teď e30 325i coupé 24V
Teď e30 325i coupé 24V