Akutní problém - spínací skříňka - asi zaseklý zámek

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Fx

Akutní problém - spínací skříňka - asi zaseklý zámek

Příspěvek od Fx » 15. 03. 2004 11:48

Dneska ráno jsem jel něco vyřídit, zaparkoval jsem, vypl motor jako vždycky, a šel vyřizovat. Ale když jsem se vrátil, dal jsem klíček kam patří, otočil... a šel pootočit jen o kousek, nejde ani do první polohy. Takže auto teď stojí za Prahou před úřadem a já to vidím buď na řešení na místě, nebo na odtah... :?

Neví někdo, čím to může být? Neodemknu ani volant, ten se odemkne pouze když silou tlačím klíček směrem k první poloze... :?:
E39 535i sedan

Luboš

Příspěvek od Luboš » 15. 03. 2004 12:04

Podobný problém jsem měl jednou u benzinové pumpy. Normálně jsem přijel, natankoval, a když jsem se vracel zpět a chtěl nastartovat, tak ani h...o. Bylo to v pátek a benzinka měla jen dva stojany, tak že si to dovedeš představit. Vergloval jsem klíčkem ve spínačce tak dlouho, až se mi to povedlo normálně odemknout a nastartovat. Také jsem při tom cukal volantem ze strany na stranu o ten kousek co to šlo. Zřejmě se ve spínačce něco zaseklo. Od té doby to už neudělalo. Tak nevim jestli jsem ti pomohl. :(

Venca

Příspěvek od Venca » 15. 03. 2004 12:51

Může bejt hodně opotřebenej - pak tohle dělá.

Zkoušet různě verglovat, zatlačovat, natlačovat a vrtět, viz příspěvek přede mnou.

A pak co nejdřív ven - jsou i firmy, kde tě ho udělají novej se stejnou kombinací klíče.

Luboš

Příspěvek od Luboš » 15. 03. 2004 13:45

Otec měl na svém BMW 524td (E34) také tento problém a kupoval novou spínačku u origo prodejce nahradních dílů. Chtěli vidět velký techničák a nová spínačka s náhradníma klíčema stála necelých 600,-Kč což mě docela překvapilo.

Fx

Příspěvek od Fx » 15. 03. 2004 17:10

No ja se ted budu muset spokojit se spinackou z vrakace za petikilo s tim, ze bude jinej klic. Potrebuju, aby auto fungovalo co nejdriv... Uz je v servise, nakonec jsme to nejak udelali... Timto dekuji DCmu za jeho dosavadni pomoc... Verglovani nepomohlo... :-/
E39 535i sedan

Odpovědět