Výměna SILENTBLOKU na zadní nápravě

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
kdo.

Příspěvek od kdo. » 04. 03. 2004 12:52

mpsdesign píše: Měnil jsem to kvůli bouchání na zadku. Ale bohužel to nepomohlo. Tak nevím co vyměnit dál.
Zjistil jsem, že i nový SB po čase začne bouchat (na kostkách a "varhanech" např před křižovatkou) a zjistil jsem, že to je ta vnější trubka SB do spodní misky. SB se po čase prověsí, mezera se zmenší a začne to tlouct.
Stačí tam dát nějakou plochou a tvrdou gumu a je klid.

mpsdesign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mpsdesign » 04. 03. 2004 19:45

kdo. píše:
mpsdesign píše: Měnil jsem to kvůli bouchání na zadku. Ale bohužel to nepomohlo. Tak nevím co vyměnit dál.
Zjistil jsem, že i nový SB po čase začne bouchat (na kostkách a "varhanech" např před křižovatkou) a zjistil jsem, že to je ta vnější trubka SB do spodní misky. SB se po čase prověsí, mezera se zmenší a začne to tlouct.
Stačí tam dát nějakou plochou a tvrdou gumu a je klid.
Kdyby za čas, mě to bouchalo hned. Ale vyzkoušel jsem jak tady někdo psal, zahejbat vejfukem. A když s ním hodím směrem nahoru tak to bouchne o spodek. tak možná je to ono, ale co tam dát. Nalepit nějakou gumu.

Ty jsi hlavička, určitě mi poradíš
Cabrio

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 04. 03. 2004 21:37

mpsdesign píše:...Ale vyzkoušel jsem jak tady někdo psal, zahejbat vejfukem. A když s ním hodím směrem nahoru tak to bouchne o spodek. tak možná je to ono, ale co tam dát. Nalepit nějakou gumu.

Ten někdo, to som bol ja v debate s Ace-om. :wink: Aj ja som mal taký problém (okrem iných :roll: ) a tiež som to skúšal s gumou. Najprv som dal dušu z autobusu, celkom to šlo, ale roztopila sa :? Tak som potom dal kus gumy z tej, čo drží výfuk na háku, tam je zrejme vyššia tepelná odolnosť a zatiaľ O.K. Najlepšie by však zrejme bolo, rozobrať celé výf. potrubie a na spojkách to vystrediť, veď od nova to určite netrepalo, len sa to vystredenie dosralo, keď sa menili výf. časti, myslím si.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

mpsdesign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mpsdesign » 05. 03. 2004 06:35

Max-Max píše:
mpsdesign píše:...Ale vyzkoušel jsem jak tady někdo psal, zahejbat vejfukem. A když s ním hodím směrem nahoru tak to bouchne o spodek. tak možná je to ono, ale co tam dát. Nalepit nějakou gumu.

Ten někdo, to som bol ja v debate s Ace-om. :wink: Aj ja som mal taký problém (okrem iných :roll: ) a tiež som to skúšal s gumou. Najprv som dal dušu z autobusu, celkom to šlo, ale roztopila sa :? Tak som potom dal kus gumy z tej, čo drží výfuk na háku, tam je zrejme vyššia tepelná odolnosť a zatiaľ O.K. Najlepšie by však zrejme bolo, rozobrať celé výf. potrubie a na spojkách to vystrediť, veď od nova to určite netrepalo, len sa to vystredenie dosralo, keď sa menili výf. časti, myslím si.

Právě, že to asi dělá od výměny výfuku. Předtím jsem měl masivní výfuk s velkou koncovnou, a teď lehkej plechovej. Ten se tam asi víc mele. Ale směrem nahoru má volno (když je na gumě) každý výfuk ne?
Cabrio

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 05. 03. 2004 08:05

Možno je už vymlátená tá guma, na ktorej to visí a tak si výfuck poletuje jak sa mu chce. Daj si auto na jamu a toč a búchaj a pozoruj. Takto na diaľku to je ťažko povedať kde trepe o kasňu.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Odpovědět