Cidlo hladiny oleja- schema
- minomino3
- Kontaktovat uživatele:
Cidlo hladiny oleja- schema
Zdravim, nemate niekdo schemu cidla hladiny oleja? Na akom principe to funguje? Respektive ma zaujima ako sa to da oklamat lebo uz mi to pekne zerie nervy. Som aj menil a chvilu islo a potom sa to zas posralo. Poradte niekto. Mam 325ix 

325 iX to je nieco!
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
a co ziskas ked auto zerie olej, klesne ti hladina, v zakrutach zacne ol. cerpadlo tahat vzduch vdaka nizkej hladine oleja a pojde motor nasucho? Hladina oleja a jej kontrola je vec, ktora by mala byt v kazdom aute si myslim. na tvojom mieste cidlo vymenim, ziadne opravovanie stareho, vymenim a je pokoj.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- minomino3
- Kontaktovat uživatele:
tak je pravda ze nejaky olej tecie ale je to asi 1,5litra od vymeny do vymeny. Co nie je az take hrozbe. A viem si to usledovat. Ide mi o to ze mne stale svieti ze nemam olej. A pritom to nie je pravda. A uz som ho aj menil a po chvili sa to zas posralo . tak ho chcem vyradit uplne a hotovo. Len neviem ako. Apropo, nevies poradit kde by som zohnal uplne nove? Da sa este take nieco zohnat? Mam na mysli to cidlo co signalizuje na check controle. Ne cidlo tlaku.
325 iX to je nieco!
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
nove neviem, pouzivane mam 2minomino3 píše:tak je pravda ze nejaky olej tecie ale je to asi 1,5litra od vymeny do vymeny. Co nie je az take hrozbe. A viem si to usledovat. Ide mi o to ze mne stale svieti ze nemam olej. A pritom to nie je pravda. A uz som ho aj menil a po chvili sa to zas posralo . tak ho chcem vyradit uplne a hotovo. Len neviem ako. Apropo, nevies poradit kde by som zohnal uplne nove? Da sa este take nieco zohnat? Mam na mysli to cidlo co signalizuje na check controle. Ne cidlo tlaku.

325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
Aha, tak sorry, myslel jsem, že jde jen o hladinový spínač.minomino3 píše:Ale ktore ? Su tam 3
http://bmwcabrio.ic.cz/technika/schema/ ... ontrol.gif
Tady je vidět, jak je to zapojený.
Asi by musel jít modro-fialový na kostru a modro-bílý přes určitou hodnotu odporu.
Třetí je asi přivedená kostra ke spínači.
Nejlepší je stejně mít to funkční - já bych hledal příčinu, proč to nespíná, pokud je to neopravitelný, pak dát nový.
- Rooster
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Jde to obejít v pohode. Mám to na autě taky. Stačí 1Kohm odpor a kus dratu. Jinak vyjmutim ledky nic nevyresis, porad ti bude svitit na pristrojovce CHECK a budes mackat cudl na strope jak vemeno aby to zhaslo. U panelu check kontrolu cvaknes dva draty, na jeden se napaji 1KOhm odpor a pripoji na kostru a druhej pichnes jen na kostru. A jsou to:
Pin 16 - 0 Ohm(kostra) a
pin 20 - 1 kOhm
fofrschema:

Pin 16 - 0 Ohm(kostra) a
pin 20 - 1 kOhm
fofrschema:

- Rooster
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Je to zbytecne drahy cidlo a pouzity malo kdy funguje. Pokud neni clovek p..a, tak se diva na merku oleje. A kdyz ne, tak pak mame kontrolku mazani.. A myslim ze ridic pozna kdy prorazil vanu.. je to kazdyho věc. Ja sem to dělal z důvodu vadné kabeláže. Fakt se mi nechtělo hledat do ktere svorkovnice co vede.. Tahle "oprava" je za 5min hotova.