ztraci se olej
- marlin
- Kontaktovat uživatele:
ztraci se olej
takovy decetni problemek, zase jsem nalil do auta pul litru oleje. Po vymene najeto cca 4000km. Je to normalni? auto ma zdravy zvuk, nehonim ho, jezdim v klidu. Ale stejne mi to vrta hlavou jak je to mozne.
Udelal jsem rozvody, predtim mi prislo ze to zere vic a pote se to zklidnilo, ale stejne.
Motor je M42.
Udelal jsem rozvody, predtim mi prislo ze to zere vic a pote se to zklidnilo, ale stejne.
Motor je M42.
BMW E30 318iS - Musta Kissa,
BMW E3O 316i touring - mrtvola, rozpordej na díly
BMW E34 525i - Bělásek - již není
Subaru Impreza - kvalita z japonska
ISo žere olej takhle hodně když je vylítaný, ale to poznáš, modrej kouř z výfuku. Jinak je docela choulostivý na těsnost obou krytů rozvodu a hlavně tam kde se spojujou, tam ti to může téct a ještě taky pod ventilovým víkem to rádo teče. Zkontroluj tahle místa a vůbec celej motor, jestli neni někde od oleje.
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power

- marlin
- Kontaktovat uživatele:
no. zadny modry kour z vyfuku nejde. Nez se vrtalo v motoru, tak kdyz se na to slaplo tak sel. Ale ted uz ne.
A motor od oleje neni. To jsem koukal. Ono hlavnw co se to dalo do kupy tak to zere min, ale stejne.
A motor od oleje neni. To jsem koukal. Ono hlavnw co se to dalo do kupy tak to zere min, ale stejne.
- marlin
- Kontaktovat uživatele:
nic neni 100%
jinak neco malo kape kolem vypustaku. Ale pochybuju ze by se pres to toho ztratilo tolik.
Jinak ja zadny modry dym z vyfuku nepozoruji...
dotaz, jak ma ten dym vypadat? (volnobeh - hustota za jizdy etc.)
jinak neco malo kape kolem vypustaku. Ale pochybuju ze by se pres to toho ztratilo tolik.
Jinak ja zadny modry dym z vyfuku nepozoruji...
dotaz, jak ma ten dym vypadat? (volnobeh - hustota za jizdy etc.)
kluci sice me tady asi vsichni zase zprcaj ale.mel jsem stejnej problem jen na m20 320i.lil jsem tam 10W40 polosintetiku a ta mi rozezrala vetsinu karbonu v motoru a dost to zacalo bejt hlucny a hlavne a to me sralo to desne ralo olej.taky mi nikde netek pac jsem mel gufera novy a vsechny mozny tesneni taky.proste motor suchej a krouzky byly taky v poradku a kour z vyfuku nesel jen pri omezovaci si to lehce zakourilo ale tak to je celkem normalni.mel jsem ten motor rozebranej kvuli zalomenymu sroubu v bloku a rovnou jsem rek ze misto polosintetiky tam naliju 15W50 mineral.a hle.nadavejte mi jak chcete ale ten olej to po par kilacich prestalo zrat a ted je to uplne v poradku a motor si vrci i o dost tiseji.
u me to prose vyresila vymena polosintetiky 10W40 za minaral 15W50

Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 

Do ISa minerál v žádným případě, patří tam buď polo nebo plná syntetika, od výrobce specifikace 10w-40 pro naše klimatický podmínky. Jedna důležitá věc taky je, že když se ISo často točí do max. otáček, tak si nějaký olej zpápne, to je normální.
E30 340ic V8 6q- EX

tak ja mam automata, a po puvodnim majiteli jsem nasel v kufru praznou flasu od oleje do automaticke prevodovky..tak jestli to ten ... nalil do motoru tak nevim .. zacali mi mlatit ventily a tak jsem zkusil vymenit oleje(stejne to uz bylo potreba) a nepomohlo..vcera sem rozdelal viko, a bylo uplne zasrane ..jsem ho teda aspon trochu ocistil a dal spatky.nicmene mi to zacalo zrat olej a nevim co stim..
- marlin
- Kontaktovat uživatele:
jeste nevyreseno. Kdyz to nehonim, tak si to nevezmu ani kapku, kdyz to honim, tak to neco sezere. Vcera jsem menil svicky a ty stary se tvari ze zadny olej do valcu nejde. Takze tezko rici.
takze tomu davas sodovku a trochu to papa...coz neni uplne nenormalnimarlin píše:jeste nevyreseno. Kdyz to nehonim, tak si to nevezmu ani kapku, kdyz to honim, tak to neco sezere. Vcera jsem menil svicky a ty stary se tvari ze zadny olej do valcu nejde. Takze tezko rici.

ex:e30 318is,324d,325iAT,316iT,e36 325Ci,e36 320i,e34 520i,e46 330dt, e46 325iT, e46 330i, e46 330d -> ???

Autoskla, dovoz aut z D, běžný servis.

Autoskla, dovoz aut z D, běžný servis.
Re: ztraci se olej
15 a vice let stare auto ti zere 0,5 l na 4000 km a pripada ti to divne? Tvoje starosti bych chtel mit...marlin píše:takovy decetni problemek, zase jsem nalil do auta pul litru oleje. Po vymene najeto cca 4000km. Je to normalni? auto ma zdravy zvuk, nehonim ho, jezdim v klidu. Ale stejne mi to vrta hlavou jak je to mozne.
Motor je M42.
Maximalni dovolena spotreba oleje je asi 0,7 l na 1000 km.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Re: ztraci se olej
Jak na to uvadi dokonce 1,5/1000Boban píše:15 a vice let stare auto ti zere 0,5 l na 4000 km a pripada ti to divne? Tvoje starosti bych chtel mit...marlin píše:takovy decetni problemek, zase jsem nalil do auta pul litru oleje. Po vymene najeto cca 4000km. Je to normalni? auto ma zdravy zvuk, nehonim ho, jezdim v klidu. Ale stejne mi to vrta hlavou jak je to mozne.
Motor je M42.
Maximalni dovolena spotreba oleje je asi 0,7 l na 1000 km.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- marlin
- Kontaktovat uživatele:
tak ted jsu z toho opravdu jelen. Po vymene svicek (v nizkych otackach cukalo) jsem prisel na to, ze i po opravdu ostre jizde olej nemizi. A to pred tim mizel docela dost. Ja fakt nevim co si mam myslet. Asi nejaky Self repairing system.