Hydra
-
Hydra
Zdravim, potřeboval bych poradit, budem měnit hydroštely na 316i M40. Chtěl jsem se jen zeptat na co si dat pozor pri vymene atd? Díkes
-
www.realoem.comkiller-hacker píše:Hledal jsem skoro cely odpoledne...Fakt nic dulezityho jsem nenasel...Takze pls helfnete. Jeste jedna vec, musi se sundavat hlava pri vymene?
- tam si prohlídni katalog dílů on-line.
Hlava se při výměně hydroštelů sundavat nemusí.
dokonce jsem slysel ze se nemusi sundavat ani vacice...
prace tak na pul hodky, ale to je uz proste zrucnost a zkusenost..

Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
-
O.k. diky. A je tam vyslovene neco na co bych si mel dat pozor? A jeste jeden dotaz kdyz jedu a chci nekoho predjet tak podradim a on pri nejakejch 3.500otacek prestane tahnout a zacne jakoby vibrovat kdyz necham porad seslaplej plyn tak zase na chvili vyrazi a pak to samy, mohly by to zpusobovat ty hydrosrace?
V lednu jsem hydra na 318 M40 měnil a sundával jsem vačku. Není to moc práce, Akorát když sundáš rozvodové kolo musíš ho pak správně nastavit je tam totiž možnost pootočení proti vačce. začepuješ setrvák pod startérem ( je tm dírka v bloku na setrvák) v poloze kdy ti pálí čtvrtý válec ( vačky směřují nahoru) a pak vačku nastavíš tím 4 hranem zároveň z hlavoua utáhneš kolo.
Většinou v návaznosti na špatný hydra, odejde i vačka, koníky a podložky mezi koníkama a ventilama. Pokud vyměníš jen hydra, dočkáš se velikého zlepšení. Ale pokud bude vydřená i vačka, měl bys vyměnit vše zmíněné.
Jinak výměna pouhých zdvihátek bude práce na půl!!!
Koníky ani ty podložky nejsou drahý, ale vačka stojí z druhovýroby tak 7000,- vč. DPH.
Jo a hlavně si dej pozor na ty podložky! Jsou docela malý a lehce ti můžou spadnout do odtokových kanálků. Už se mi to totiž jednou stalo. Musel jsem vypustit olej a sundat vanu.
Koníky ani ty podložky nejsou drahý, ale vačka stojí z druhovýroby tak 7000,- vč. DPH.
Jo a hlavně si dej pozor na ty podložky! Jsou docela malý a lehce ti můžou spadnout do odtokových kanálků. Už se mi to totiž jednou stalo. Musel jsem vypustit olej a sundat vanu.

Vacka z druhovyroby stoji cca 4500.- (Febi, MJauto) a nekdo mi tu nabizel, ze muze sehnat novou i za 3500.-.Balda píše:Většinou v návaznosti na špatný hydra, odejde i vačka, koníky a podložky mezi koníkama a ventilama. Pokud vyměníš jen hydra, dočkáš se velikého zlepšení. Ale pokud bude vydřená i vačka, měl bys vyměnit vše zmíněné.
BMW 323i E36
opravdu to tak bývá. vačka je vydřená a vahadla taky. aby to mělo cenu tak se to musí prohlídnout v jakém stavu to jepaveld píše:Vacka z druhovyroby stoji cca 4500.- (Febi, MJauto) a nekdo mi tu nabizel, ze muze sehnat novou i za 3500.-.Balda píše:Většinou v návaznosti na špatný hydra, odejde i vačka, koníky a podložky mezi koníkama a ventilama. Pokud vyměníš jen hydra, dočkáš se velikého zlepšení. Ale pokud bude vydřená i vačka, měl bys vyměnit vše zmíněné.
Rudolf
Vzdyt ja vim, ja ten motor mam, jen pisu ze vacka nestoji 7 litru.Rudolf píše:opravdu to tak bývá. vačka je vydřená a vahadla taky. aby to mělo cenu tak se to musí prohlídnout v jakém stavu to jepaveld píše:Vacka z druhovyroby stoji cca 4500.- (Febi, MJauto) a nekdo mi tu nabizel, ze muze sehnat novou i za 3500.-.Balda píše:Většinou v návaznosti na špatný hydra, odejde i vačka, koníky a podložky mezi koníkama a ventilama. Pokud vyměníš jen hydra, dočkáš se velikého zlepšení. Ale pokud bude vydřená i vačka, měl bys vyměnit vše zmíněné.
BMW 323i E36
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
Ten odkaz nefungujebudha píše:tohle se mi libi:
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=100397
potrebuju sponzora
BMW 323i E36
4 Berry
Taky jsem měnil hydrštely a přitom i přebroušení vačky a vahadel. Je to tak že sundáš ventilové víko, sundáš rozdělovač sundáš rozvodivé kolo ( je tam venkovní torx , myslím 12, ale nevím to přesně) pověsíš ho přes nějaké péro na kapotu, pak odšroubuješ vačku, vyndáš ji a vyměníš hydroštely ( normálně je vyndáš a dáš nové. Vše složíš zpět a nastavíš vačku tak jak už jsem psal. Ten postup nastavení vačky mám zjištěný přímo ze servisu BMW. Jak to nastartuješ s novýma hydrama je to trochu rachot a pak se to zklidní, aby se hydra úplně natlakovala musíš to pořádně projet aby se řádně natlakovali. Nevím jak to napsat jednodušeji . něco málo je v knížce Jak na to. ( Kniha přípravků)
- Spooky-0987
- Spooky-0987